posted by on Recepten, Snel, Zoet

4 comments

Blijkbaar worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen door dat ik een rabarbersoufflé had gemaakt. In ieder geval twee mensen lazen dat en werden er zo nieuwsgierig naar dat ze mij om het recept vroegen.

Het recept van de rabarbersoufflé vond ik in delicious. van vorige maand. De werkbeschrijving was erg omslachtig en dus versimpelde ik het recept behoorlijk. De rabarber kun je natuurlijk gemakkelijk vervangen door iets anders, je gebruikt immers alleen het sap van het fruit (euhm groente). Zo maakte ik al een versie met aardbeien, maar heel veel fruitsoorten zijn natuurlijk geschikt.

Aardbeien- of rabarbersoufflé
Waar aardbei staat, kun je dus ook rabarber lezen. Of bosbes of framboos of…

Voor 2 personen:

  • eetlepel boter
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 250 gram aardbeien in kwarten of rabarber in stukken van 3 cm
  • 50 ml water
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eiwit

Vet 2 soufflébakjes of kopjes van ongeveer 200 ml in met boter. Bestrooi ze met 1 eetlepel kristalsuiker. De suiker die niet blijft plakken, strooi je eruit. Zet de bakjes weg in de koelkast.

Verwarm de aardbeien met 50 ml water (als je rabarber gebruikt, zou ik hier suiker toevoegen) op laag vuur. Laat een kwartier zachtjes stoven met een deksel op de pan. Breng het vocht over in een maatbeker. Zorg dat je 150 ml aardbeienvocht hebt (misschien moet je de aardbeien daar even voor ‘uitknijpen’). Laat de aardbeien apart staan.

Verwarm 2 eetlepels suiker met het aardbeienvocht in een pan op laag vuur. Haal een eetlepel vocht uit de pan. Vermeng die met de maizena, maak er een klein papje van. Vermeng het maizenapapje nu weer met het aardbeienvocht in de pan. Gebruik hiervoor een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat in 5 minuten op laag vuur iets dikker worden. Laat helemaal afkoelen..

Verwarm de oven op 170 graden (hete lucht). Klop het eiwit in een schone kom helemaal stijf. Vermeng met het aardbeienvocht. Schenk in de soufflévormpjes. Bak in 17 minuten af in de oven.

Serveer direct uit de oven met de aardbeienpuree.

Tags: ,

4 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. PJ
  3. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie