posted by on Anders, Uitdaging 30

8 comments

“Goed idee, joh, zo’n uitdagingenlijst. Dat zou ik ook wel willen”

Verschillende mensen hebben al gezegd dat ze het zo’n leuk idee vinden, die lijst met opdrachten en uitdagingen. Ook zijn er al ‘volgers’ die hetzelfde willen gaan doen. Super natuurlijk. Al geloof ik trouwens niet dat ík me vereerd moet voelen, want vóór mij waren er natuurlijk vele anderen met zo’n bucket list.

Voor iedereen die overweegt om een to-do/uitdagingen/opdrachtenlijst te maken, heb ik eigenlijk maar één belangrijke tip: zet nooit opdrachten op de lijst die vastzitten aan een bepaalde datum. Op mijn lijst heb ik drie van die opdrachten staan: de geboortetraktatie, de verjaardagstaarten voor de dochters van twee vriendinnen en het cateren van 35 mensen.

Ondertussen ondervind ik wat het probleem van deze opdrachten is. Je kunt echt niet voorspellen hoe druk je het in die week of op die dag hebt. Er kunnen altijd dingen tussenkomen waardoor je de opdracht niet optimaal kunt uitvoeren. Houd het dus bij opdrachten die je ‘altijd’ kunt doen.

De geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel genoeg en ik had er graag meer tijd en aandacht aan besteed. Voor de opdracht van de verjaardagstaarten staan twee weekenden in maart in de agenda geblokt die ik heel hard probeer leeg te houden, omdat nog niet bekend is wanneer de verjaardagen gevierd worden. Maar bij de cateringopdracht (uitdaging 28) gaat het dus mis…

Al jarenlang gaat mijn familie begin juni met zo’n 35 man (afhankelijk van de hoeveelheid aanhang dat jaar) naar de Ardennen. Daar huren we een huis en vermaken we onszelf en elkaar van vrijdagavond tot zondagmiddag. Ontzettend gezellig en zoals het een goede boerenfamilie betaamd, gaat er in zo’n weekend behoorlijk wat eet- en drinkwaar doorheen. Nu bemoeide ik me altijd graag met het eten en dus bedacht mijn moeder de opdracht: ‘Een weekend lang 35 mensen cateren’ (nummer 28 dus). Ik zou het dit keer voor het zeggen hebben…

Deze brute hot rod barbecue wilde ik voor het familieweekend huren. Bron foto

Ik had er wel zin in en ook wel ideeën over: het moest vooral niet te moeilijk, iets vega’s (voor de eerste aanhangvega in ons midden), grote hoeveelheden, etc.

Maar helaas, ik kan de opdracht niet uitvoeren.

We zijn namelijk uitgenodigd op een bruiloft die gelijk met het Ardennenweekend valt. En aangezien ik ook heel erg uitkijk naar die bruiloft, overweeg ik niet eens om dan maar de helft van het weekend te cateren of iets dergelijks. Ik doe het goed of ik doe het niet. Er is dus maar één ding mogelijk:

De huidige opdracht 28 vervalt.

Bedenken jullie een nieuwe uitdaging voor me?

8 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster
  3. Johanna Brouwer
  4. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht ...

Plaats een reactie