posted by on Filmpjes, Recepten, Snel, Uitdaging 30, Zoet

6 comments

Ik kan ze ondertussen dromen: soufflérecepten…

Ik begon met een rabarbersoufflé en daarna maakte twee keer een soufflé met kaas. Eerst de verspimpelde versie van die van Julia Child, daarna die van haarzelf, met wijn erin. Vervolgens maakte ik drie soufflés met chocolade en nog eentje met aardbeien. Na zeven verschillende soufflés mag ik concluderen dat ik de basis wel onder de knie heb, toch?

Eigenlijk waren ze allemaal goed gelukt, maar ik vroeg me toch telkens af of het niet beter kon.  Maar na zeven verschillende soufflés weet ik dat ze prima waren: ze rijzen mooi en ze zijn luchtig, maar vol van smaak. Niks meer aan doen. Weer een opdracht geslaagd!

Chocoladesoufflé

Voor 2 personen:

  • eetlepel boter
  • 50 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • poedersuiker
  • bolletjes vanille-ijs

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smelt de chocolade au-bain-marie. Vet ondertussen twee soufflébakjes in met boter. Bestrooi met suiker. Zet weg in de koelkast.

Klop de eidooiers licht en luchtig met de helft van de suiker. Klop de eiwitten (met een schone mixer) stijf. Vlak voor ze stijf zijn, doe je de rest van de suiker erdoor.

Meng chocolade met eidooiers. Schep de helft van de eiwitten erdoor. Vouw nu de rest van de eiwitten erdoor, zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft zitten.

Schep het mengsel in de soufflébakjes. Maak het randje met je vinger schoon. Bak in 17 minuten af in de oven. Serveer met poedersuiker en een bolletje ijs.

Tags: , , ,

6 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen ...
  2. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse ...

Plaats een reactie