Cocktailbodem

sep
2011
10

posted by on Barbecue, Bijgerecht, Lunch, Sandwich, Vega

2 comments

DSC_8159

Komende zaterdag houden we een feestje om, onder andere, mijn dertigste verjaardag te vieren. Normaal gesproken verheug ik me enorm op al het eten dat ik klaar kan maken. Weken van tevoren bedenk ik wat we eten, welke taart ik ga bakken, welke snacks er komen voor ‘als iedereen gedronken heeft’, uit welke glazen we gaan drinken en waar de barbecue moet staan.

Op het aankomende feestje heb ik me nog niet goed voorbereid. Ik heb eigenlijk alleen maar zin in cocktails. Zeker na het zien van dit.

Mocht ik nu inspiratieloos blijven, dan heb ik gelukkig nog wat dips in de vriezer staan. Ik maakte ze vorige week voor een barbecue en had nog wat over. Ik zet ze op tafel en leg er Turkse broden en een mes naast. Vervolgens ga ik heel de avond cocktails shaken, net als Tom Cruise deed in zijn hoogtijdagen. Ik zag net dat die film is uitgekomen in 1988. Ik word oud.

Tijd voor een feestje.

Hummus

  • blik van 400 gram (uitgelekt 240 gram) kikkererwten
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • flinke snuf zout
  • 3 eetlepels olijfolie (1 el + 2 el)
  • paprikapoeder


Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met een staafmixer de kikkererwten met de andere ingrediënten. Houd 2 eetlepels olijfolie achter. Als alles fijn is, doe je het in een bakje. Schenk de andere 2 eetlepels olijfolie erover en bestrooi met een beetje paprikapoeder.

Baba ganoush

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels tahin
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • granaatappelpitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op je ovenplaat. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Zet de aubergine 20 minuten in de oven. Keer de aubergine elke 5 minuten.

Meng ondertussen de andere ingrediënten in een blender. Haal de aubergine uit de oven. Houd hem onder de koude kraan en scheur het vel eraf. Snijd de aubergine in stukken en pureer dit mee in de blender. Meng met 1 eetlepel olijfolie. Doe over in een bakje. Schenk de rest van de olijfolie erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Tuinerwtendip

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Delicious. magazine.

  • 200 gram tuinbonen uit de vriezer
  • 1 kleine teen knoflook
  • flinke snuf zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf komijnpoeder

Doe water in een steelpannetje en hang daarboven de tuinerwten met de teen knoflook (velletje hoeft er niet af) in een vergiet of zeef. Leg er een deksel op en laat 20 minuten stomen. Let goed op of er nog water in de pan staat. Haal na 20 minuten het vel van de knoflook. Pureer knoflook en tuinerwten met een staafmixer. Voeg zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Doe over in een bakje. Schenk de rest van de olijfolie erover en bestrooi met het komijnpoeder.

Tags: , , , , , , ,

2 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Annet van Heusden

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie