posted by on Barbecue, Bijgerecht, Gezond, Salade, Snel, Vega

1 comment

Ik had er nooit echt over nagedacht. Tot ik hier de Amerikaanse naam van courgette hoorde: squash. Courgette is een pompoensoort*! In de supermarkt kun je in de VS heel veel soorten pompoenen kopen. De gele courgette bijvoorbeeld, summer squash, is hier heel gangbaar. Hij is niet veel anders van smaak dan de groene, maar gemengd zien de groene en de gele courgette er feestelijk uit.

Vanaf begin juli wordt courgette geoogst en hij zou dus volop verkrijgbaar moeten zijn in Nederland. De courgette is nu niet duur, gezond én heerlijk op de barbecue of in de grilpan. Ik weet dat het nog steeds geen zomer is thuis, maar vanaf zondag ben ik terug, dus dan gaat hopelijk de zon weer schijnen en dan kunnen we weer gaan barbecueën. Laten we ervoor duimen. Hierbij alvast het recept voor een heel simpel, maar erg lekker bijgerecht…

* Correctie: pompoen en courgette zijn een komkommersoort, aldus Robert. Dank!

Courgette voor op de barbecue

Bijgerecht voor 2 personen:

  • 1 courgette, kies er eentje met een regelmatige dikte die recht van vorm is
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
  • snuf zwarte peper en snuf zout

Spoel de courgette schoon onder de kraan. Snijd de uiteindes van de courgette af en gooi ze weg. Snijd de courgette in de lengte in plakken van ca 4 mm dik. Hoe dikker je ze snijdt, hoe langer ze gegrild moeten worden. Meng in een kommetje de andere ingrediënten. Bestrijk de courgettes met het oliemengsel (of doe minder moeilijk en kiep het kommetje leeg over de plakken en smeer het dan uit met je handen). Rooster de courgette op de barbecue op middelhoog vuur. Per kant ongeveer 3 minuten of totdat je bruine streepjes ziet. Serveer direct of later, ook koud is dit een lekker bijgerecht.

Kijk, de gele courgette lijkt op een barbapapa.

Tags: , ,

1 reactie

  1. Robert

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie