Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Uitdaging 30 > De ergste opdracht… (dacht ik)

De ergste opdracht… (dacht ik)

icon-calendarDate: 30 January 2012

icon-commentComments: 11

Toen Menno mij begin juli mailde met ideeën voor mijn uitdagingenlijst, gaf hij me 5 suggesties:

1. Een workshop bij Rick Stein volgen (erg leuk, maar moeilijk uitvoerbaar)
2. Een huiskamerrestaurant voor één avond (heel leuk, waarom koos ik die niet?)
3. Maak en serveer haggis (nee, dank je)
4. Bereid orgaanvlees: niertjes, hart, lever en hersenen (misschien het onderzoeken waard, er staat niet dat ik het zelf op moet eten)
5. Maak een appelcider en een bijpassend diner (heel erg leuk, maar ik wil er echt maar één kiezen)

Ik vond al zijn suggesties erg interessant, maar koos uiteindelijk voor nummer 4, omdat dat een échte uitdaging zou zijn. Afgelopen 14 augustus, toen ik begon met het uitvoeren van de uitdagingenlijst, was ik in de veronderstelling dat ik deze opdracht als laatste uit zou voeren. Ik vond het eigenlijk namelijk heel eng, ontzettend vies en ook spannend. Orgaanvlees had ik nooit gegeten en ik zag ook weinig redenen om dat te doen. Maar nu, na zes maanden nieuwe dingen proberen, durf ik alles aan. De slachting van een kip heb ik aan kunnen zien, ik maak zelf bitterballen van snert én ik kan een haas ontvliezen.

Opdracht 29, orgaanvlees bereiden (niertjes, lever, hart en hersenen), leek dus ineens helemaal zo erg niet meer. Een kennis tipte me dat de Indonesische keuken recepten bevat met orgaanvlees. Vermomd als sambal goreng moesten organen best te eten zijn, zo redeneerde ik. Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk werd erbij gepakt. Hierin vond ik in ieder geval recepten voor hartjes (kip) en lever.

Later Googelde ik ‘kippenhartjes’ nog even. Zoekresultaat vijf was het bodybuildersforum en resultaat nummer zes het hondenforum. Blijkbaar zijn hartjes dus geschikt voor mens én dier.

De poelier zorgde voor de hartjes (stom detail: ik kreeg maagjes mee, pas toen ze ontdooid waren kwam ik daarachter en moest ik terug om ze te ruilen) en de keurslager voor de varkenslever. Dit alles was te vinden in de vriezer en niet in de vitrine (‘Dat schrikt mensen af’). Wat me ook duidelijk werd: in tijden van crisis is orgaanvlees dé oplossing als je toch per se vlees wilt eten: damn, wat is dat goedkoop.

Of het nu door de grote hoeveelheid sambal, knoflook en ui kwam waarmee ik alles bakte, of door de andere zes gerechten die we ernaast aten of door de wijn die we al gedronken hadden, ik weet het niet, maar het viel dus alles mee.

Ik verwachtte taaiheid bij de hartjes (spier!) en een vreemde smaak bij de lever én de hartjes, maar alles was zacht en best smaakvol. Het was niet vergelijkbaar met iets anders, maar wel gewoon vlezig. We hebben geen bordje vol gegeten, we hielden het bij een paar voorzichtige hapjes. Want tja, we bleven het een lastig idee vinden dat we organen aten.

Uitdaging 29 is dus al half geslaagd. Heeft iemand een goed recept voor niertjes en hersenen?

Tags: beb vuyk, groot indonesisch kookboek, kippenhartjes, uitdaging, varkenslever

11 comments

  1. jawo suriname Mar 15, 2013

    ik ben op zoek naar de eerstekookboek van bep wuyk de ene waar op de voorkant een foto staat
    van cluwok stamppertje

  2. Smaakmaakster Feb 4, 2012

    @Es: Inderdaad, bij onze Turkse winkel liggen die dingen wel gewoon op het zicht. Ik heb daar wel gekkere dingen zien liggen. Paté was ook een optie, maar dat krijg ik er thuis moeilijker ‘door’. Omdat de maagjes niet genoemd waren op mijn lijst, ben ik ze toch maar terug gaan brengen. Zo’n held ben ik dus nog niet ;-).

  3. Es Feb 3, 2012

    Je had ook gewoon paté kunnen maken! ;)
    Maar kippenmaagjes zijn ook heel erg lekker! Al sinds kind eet ik die. Mijn Marokkaanse slager heeft ze en legt ze, net zoals de lever en de tong, gewoon in de vitrine!
    :)

  4. Smaakmaakster Feb 2, 2012

    @Kell: Haha, mijn zusje zei ook nog zoiets: “En? Vroeg de poelier of je een kat had?” Grappig om te lezen dat sommige mensen echt totaal geen moeite met orgaanvlees hebben, terwijl anderen ervan gruwelen. Als echte dierenvriend zou je natuurlijk alles (of juist helemaal niks) moeten eten, want stukken weggooien, dat is toch zonde. Of zou het dan gewoon in honden- katten- en snackbarvoer gestopt worden?

  5. Kelly Jan 31, 2012

    Fijn dat ‘t allemaal wel meeviel; geen slecht idee die wijn ;-)
    Mijn vriend en ik eten wel vaker kippenlevertjes. De poelier heeft ons weleens gevraagd of het voor de hond was: “uh nee, we eten het zelf op” stamelden we?! Nou ja, je moet er van houden…

  6. Smaakmaakster Jan 31, 2012

    @Annet: Ja, die workshop was vast geweldig geweest, maar dat leek me financieel gezien geen handige opdracht. Dank!
    @Margriet: Ik eet ook niet veel vlees. Bij ons in de familie wordt geen orgaanvlees gegeten, ik was er echt nog nooit mee in aanraking gekomen. Misschien dat het daarom juist gelukt is ;-). Bedankt!
    @Nell: Haha, stoer wordt het pas bij de hersenen (gatver, ik durf er niet eens om te vragen bij de slager). Laatste mail was een reactie op waar we elkaar van kunnen kennen. Volgens mij komt mijn smaakmaakster mail soms bij mensen in hun junkmail terecht…
    #Menno: Jeeh! Nee, je maakte me het niet moeilijk, hoor, behalve dan bij al die leuk keuzes die je me gaf. Bedankt!
    @Jessica: Gaaf! ‘Mijn’ recept was vergelijkbaar. Nog andere orgaanraders?

  7. Annet Jan 31, 2012

    Mmmmmmm…………… ik had workshop bij Rick Stein gekozen hoor………. hahaha
    Knap gedaan hoor Smaakmaakster

  8. Margriet Jan 31, 2012

    Inderdaad, petje af hoor, ik had het niet gedurfd. Sowieso ben ik niet zo’n vleeseter, maar orgaanvlees schrikt me helemaal af. In mijn familie eten ze vaak ‘kippenlevertjes met uitjes’. De lucht alleen al! *gruwel*

    Knap dat je het gedurfd hebt en ook nog hebt geproefd! :)

  9. Nell Nijsen Jan 31, 2012

    Bravo, voor deze stoere Zeeuwse dame. Applaus! Hier zit een echte kakkebroek …. ik zou er echt nóóit aan durven beginnen *griezel, griezel*.
    Hoewel ik in een grijs verleden ooit gebakken hersens heb gegeten tijdens een cursus vlees en zo, ik zou het nu echt niet meer hoeven.
    Overigens is je recept voor de raapjes best de moeite waard, ik wacht nog even andere suggesties af. De rapen zijn nog niet gaar …. ;-))
    Je laatste mail, over de kaaskoekjes, bedoel je?

  10. Menno Jan 30, 2012

    Goed joh! Ik wilde het je moeilijk maken maar geloof dat het wel mee viel he? Succes met de rest van de uitdagingen.

  11. Jessica Jan 30, 2012

    Heyyy ik eet ook orgaanvlees ;)
    Maak er vaak sambal van waaronder deze http://www.foxycooks.co.uk/2011/11/21/chicken-livers-sambal/
    Het is een lever en niertjes sambal maar ik gebruikte hiervoor alleen lever.
    Superlekker!!!

Trackbacks and pingbacks

  1. Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
    […] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  2. Spinaziestamppot Smaakmaakster
    […] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op…
  3. Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
    [...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor…
  4. Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
    [...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...]
  5. Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
    [...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En…
  6. PINDAKAASKOEKJES |
    [...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om…
  7. Magere taarten « Bolleman bakt
    [...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best…
  8. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  9. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  10. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen…
  11. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,…
  12. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken…
  13. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist…
  14. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau…
  15. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een…
  16. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database…
  17. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten…
  18. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,…
  19. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de…
  20. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel…
  21. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij…
  22. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s…
  23. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,…
  24. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met…
  25. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn…
  26. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart…
  27. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie…
  28. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10…
  29. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue…
  30. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse…
  31. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,…
  32. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,…
  33. Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
    [...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...]
  34. Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
    [...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het…
  35. Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
    [...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart…
  36. California dreaming… | Smaakmaakster
    [...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...]
  37. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen…
  38. Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
    [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.…
  39. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was…
  40. Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
    [...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij  is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige…
  41. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en…
  42. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de…
  43. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als…
  44. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen…
  45. Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
    [...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,…
  46. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter…
  47. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  48. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  49. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen…
  50. Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
    [...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen…
  51. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:…
  52. Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
    [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...]
  53. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
    [...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het…
  54. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] Het geschreven recept vind je hier. [...]
  55. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die…
  56. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op…
  57. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen…
  58. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht…
  59. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember…
  60. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend…
  61. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
    [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag…
  62. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens…
  63. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na…
  64. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om…
  65. Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
    [...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf…
  66. Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
    [...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...]
  67. Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
    [...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...]
  68. 2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
    [...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het…
  69. Maple syrup scones | Smaakmaakster
    [...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het…
  70. Foodblogevent round-up « The Fat Judge
    [...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug…
  71. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat…
  72. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.…
  73. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of…
  74. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik…
  75. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn…
  76. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New…
  77. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een…
  78. ‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
    [...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch…
  79. Smaakmaakster | Es' Factory
    [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat…
  80. Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
    [...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf…
  81. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
    [...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  82. Een hele verbetering… | Smaakmaakster
    [...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...]
  83. Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
    [...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is…
  84. Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
    [...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor…
  85. Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
    [...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...]
  86. Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
    [...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en…
  87. Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
    [...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen…
  88. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk…
  89. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie…
  90. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...]
  91. “Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
    [...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een…
  92. Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
    [...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen…
  93. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)