posted by on Barbecue, Bijgerecht, Gezond, Lunch, Salade, Snel, Uitdaging 30

6 comments

P1020048

We zijn weer thuis. Ik heb geen last van een jetlag en heerlijk geslapen vannacht. Fingers crossed voor vanavond, maar het lijkt erop dat ik aardig herstel van negen uur tijdverschil. Na 2 dagen reizen, eten op onregelmatige momenten én vliegtuigmaaltijden, hebben we vooral zin in gezond. Vandaag heb ik dus een variatie gemaakt op de mangosalade die ik weleens bij de barbecue bereid. De salade is zoet-zuur en bevat echt belachelijk weinig calorieën. Al die ijsjes die ik nu aan het maken ben, mag ik dus straks gewoon opeten.

Mangosalade met garnalen

Edit: in augustus 2011 was het thema van een foodblogevent ‘Aziatische salades’. Ik heb dit recept ingestuurd, omdat het voldeed aan alle criteria: de salade is licht, fris, koud, heeft één warm ingrediënt (garnalen) en typische Aziatische bestanddelen (die hier wel gemakkelijk verkrijgbaar zijn, want dat is weer een criterium voor het plaatsen van een recept op mijn site).

Als hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 3 of meer personen:

  • 75 gram veldsla, harde steeltjes verwijderd
  • 1 mango, geschild, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 2 bosuitjes, schuin in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse muntblaadjes, fijngesneden

Dressing:

  • sap van 1 uitgeperste limoen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker of fijne kristalsuiker
  • halve rode peper, fijngesneden

Garnalen:

  • 10 grote garnalen, onder de kraan ontdooid, droog gedept
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zout
  • snuf paprikapoeder
  • flinke snuf gemalen komijn

Meng de ingrediënten van de salade in een grote saladekom.  Zet de sla nog even weg in de koelkast. Meng de ingrediënten van de dressing in een klein kommetje. Roer tot de suiker is opgelost. Zet apart. Meng olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en de gemalen komijn in een kommetje en roer de garnalen er daarna door. Zet ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Als de pan warm is, doe je de garnalen erin. Na 2 minuten draai je de garnalen om en bak je ze nog 2 minuten.

Meng de salade met de dressing en schep de garnalen er warm (of koud) door. Serveer direct.

Hmm, zette ik nu bij mijn vorige recept dat ik bijna nooit groente en fruit meng?


Tags: , , , , , , , ,

6 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat ...
  2. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend ...
  3. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de ...

Plaats een reactie