posted by on Barbecue, Bijgerecht, Gezond, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salade, Snel, Vega

2 comments

Ik ben zo blij dat ik ze heb: de meiden (vrouwen ondertussen) met wie ik al achttien jaar lief en leed deel. Die drie die al mijn missers (vooral die, haha) en mijn hoogtepunten kennen. Mijn vriendinnen die ik ken vanaf de middelbare school.

We zien elkaar eens in de paar weken. Eén van ons kookt dan voor de anderen. De één doet dit met veel plezier, de ander roert iets minder graag in de pannen. Maar gezellig is het altijd. Ook al spreken we elkaar minder vaak dan toen we samen puberden, stapten, vrijgezel waren of nog heel laat op konden blijven, we hebben het nog steeds heel leuk samen.

Maandag kookte ik voor hen. Na een ochtend inspiratieloos voor me uit staren, bedacht ik dat ik het simpel zou houden: soep, saté, salade en ijs toe. Makkelijk eten. Eten dat je klaar kunt zetten, waarvoor je niet meer de keuken in hoeft als de gasten er zijn. Een grote schaal op tafel, waaruit we kunnen blijven scheppen. Een kan water, een fles wijn, brood, boter en dan heerlijk ongegeneerd eten, drinken en ouderwets schaterlachen.

Damn, wat ben ik gek op deze avonden. En natuurlijk op mijn vriendinnen.

Tabboulehsalade
Een originele tabbouleh (of tabouleh) is eigenlijk simpeler. Ik voegde er wat extra ingrediënten zoals de paprika aan toe, zodat het meer de hoofdmaaltijd dan een bijgerecht werd.

Lekker met kipspiesjes en brood.

Voor 4 personen:

 • 100 gram fijne bulgur
 • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
 • kwart ijsbergsla, gewassen en fijngesneden
 • halve groene paprika, in kleine stukjes gesneden
 • halve rode paprika, in kleine stukjes gesneden
 • halve komkommer, gewassen, zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
 • 5 muntblaadjes, fijngesneden
 • 3 tomaten, gewassen, in blokjes gesneden
 • sap van een halve citroen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • peper en zout
 • handvol fijngesneden krulpeterselie

Bereid de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Zelf wel ik het altijd in wat gekookt water. Laat afkoelen. Vermeng de bulgur met de gesneden groenten en de munt in een grote schaal. Besprenkel met citroensap, olijfolie en peper en zout naar smaak. Bestrooi met de krulpeterselie.

Tags: , , , , , , ,

2 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Ellen

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie