posted by on Anders

1 comment

IMG_0336

Smaakmaakster.nl bestaat nu meer dan een week. Toen ik twee weken geleden begon met dit project, had ik nog geen idee wat het ging worden. Op het moment dat de website vorm kreeg, mijn plan (dertig opdrachten) duidelijker werd en ik mijn eerste recepten ging posten, werd ik blij. Heel blij. Want de opmaak van de site vind ik mooi, de reacties zijn positief én er is nu één plek waar ik straks mijn fijnste recepten kan terugvinden.

Wat mijn week fantastisch heeft gemaakt zijn vooral de reacties van vrienden, familie en collega’s. Het is zo gaaf om te horen dat mensen mijn site mooi vinden, dat ze Smaakmaakster liken op Facebook, of dat ze laten weten dat ze zelf ook graag koken of mijn enthousiasme aanstekelijk vinden. Heel erg bedankt voor alle complimenten en de aanvulling op de uitdagingen. Mijn zus en vriend mogen kritische noten laten horen: over de hoeveelheid tijd die ik in Smaakmaakster.nl stop, de opmaak, de verhaaltjes en de recepten, de typefouten. Van de rest probeer ik me niets aan te trekken.

De hoogtepunten tot nu toe: mensen die smaakmaakster liken op Facebook terwijl ik hen niet ken, collega’s die vertellen dat ze al een recept hebben gemaakt of klaar gaan maken, mijn ouders smaakmaakster.nl zien bekijken.

Er zijn ook al dieptepunten in mijn blogcarrière. Ik ga elke avond te laat naar bed, omdat ik toch nog iets af wil maken op de site. Ik word elke dag heel vroeg wakker met allerlei ideeën waardoor ik niet meer kan slapen. Ik maak dus al 2 weken lang nachten van een uurtje of 5 slaap. Ook foto’s die verspringen op de site of foto’s die er op sommige computers raar uitzien geven frustratie en de stomme typefouten die ik maak en waar ik overheen lees (kikkerwten). Ik vergeet volledig de tijd als ik achter de computer zit. En daardoor kom ik weer overal bijna te laat.

Het is nog even zoeken naar de juiste balans. Het schrijven van een bericht kost nu een uur tot anderhalf uur. Koken en bakken duurt veel langer, doordat ik alles moet wegen en meten en fotograferen. We eten soms dingen lauw, omdat ik nog een extra foto wil maken of omdat ik naar buiten moet met het gerecht, omdat ik daar beter licht heb. Over een paar weken heb ik iets meer tijd. Over een paar maanden een ritme. Over een paar dagen vakantie.

Zaterdag vertrekken we voor drie weken naar Californië. Niet iedereen weet dat dat één van de eet- en wijnwalhalla’s van de wereld is (samen met Italië en Frankrijk). Ik kijk uit naar rust, heerlijk eten en wijn. Tussendoor blijf ik gewoon recepten posten. Die staan namelijk al klaar om gepubliceerd te worden.

Blijf vooral reageren op de recepten, de uitdagingen, Facebook, Twitter… Ik mag van mezelf iedere drie twee dagen het internet op. Zoals ik al zei, ik zoek nog even naar de juiste balans. Jeetje, wat is dit leuk!

Fijne vakantie allemaal!

1 reactie

  1. judith

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie