posted by on Foodblogevent april 2012

8 comments

Een maand lang spamde ik er op los. Je kon Twitter niet meer opstarten, je mail niet meer openen, de reacties op je site niet meer bekijken, zonder een berichtje van die verdomde Smaakmaakster: “Weet je al of je meedoet met het foodblogevent?”

Meer dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam recept, voor één persoon.” Ik ben regelmatig alleen thuis. Dat vind ik helemaal niet erg, maar ik vind het gewoon vreselijk stom om alleen voor mezelf te koken. En daarom eet ik dan een tosti. Of vraag ik me na een glas wijn en een cracker af of dat ook als avondeten geldt (nee? oh, dan smeer ik nog een boterham met pindakaas en hagelslag).

Maar nu stop ik met stalken. De deadline is verstreken. De winnaar is bekend. Mijn taak als strenge foodbloghost zit erop.

Laat ik voorop stellen dat ik het echt super leuk vond dat jullie zo enthousiast reageerden. Voor de één was mijn verhaal heel herkenbaar, omdat je het ook niet leuk vond om voor jezelf te koken. Voor de ander was het juist een feest om alleen te eten af en toe, zodat je lekker iets kunt maken wat alleen jijzelf lust. Jullie kwamen met geweldige ideeën en moedigden me aan om vooral de keuken in te gaan, ook al was het alleen voor mij.

De meeste recepten bevatten weinig ingrediënten, voor mij een belangrijke eis, omdat ik een hekel heb aan eten weggooien. Ook waren de recepten zeker simpel en meestal ook licht. Aan de eisen die ik stelde, voldeden de inzendingen dus zeker.

Tot slot was het ook super om zoveel, voor mij, nieuwe foodblognamen voorbij te zien komen. Leuk om op deze manier kennis te maken!

Oke, genoeg gekletst. Jullie willen natuurlijk weten wie er wint.

Een paar recepten staken er voor mij bovenuit. Uiteraard hangt dat helemaal samen met een persoonlijke voorkeur voor bepaalde ingrediënten en bereidingswijzes: het recept van Denise, haar Risi e Bisi leek me helemaal fantastisch. Ook de Soto Ayam van Jessica lijkt me heerlijk. De omelet met garnalen (de koriander deed het ‘m) van Corrine ga ik snel een keer maken en de pesto van tuinbonen zag ik mezelf eten met een goed stuk entrecote. De insteek en het recept van Pierre vond ik erg interessant: lekker alleen eten in plaats van zielig alleen eten ;-).

De winnaar is echter…

Caroline met haar venkelpasta

Ik ben namelijk geen pasta-eter. Maar haar recept zorgde ervoor dat ik dacht: ja, dat ga ik maken. Voor een ander, voor mezelf, het maakt me eigenlijk niet uit voor wie, áls ik het maar een keer maak. Ook de eerste zin van haar recept: “Schenk eerst een glas witte wijn voor jezelf in” raakte me ;-). Caroline, bedankt voor je inzending. Heel veel succes met het hosten van het event in de maand mei! Ik ben erg benieuwd naar je opdracht.

En natuurlijk nogmaals dank aan Paul, Jessica, Eveline, Denise, Sofie en Jorrit, Miranda, Chris, Sandra, Antoinette, Lies, Nina, Es, Didi, Pieter, Brenda, Culimaantje, Pauline, Corrine, Elke, Fatima en Gabriella!

Alle inzendingen vind je hier!

Tags: ,

8 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. PJ

Trackback e pingback

  1. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: ...

Plaats een reactie