posted by on Uitdaging 30

9 comments

Zie je die rimpels op de foto rechts? Die zijn er gekomen door uitdaging nummer negen van mijn opdrachtenlijst: Betere foodfoto’s leren maken.

Tot voor kort maakte ik foto’s met mijn compact camera of met mijn telefoon. Daarna kocht een tweedehands spiegelreflex camera. Met alle instellingen op automatisch en standaard maakte ik best wat aardige kiekjes. Vond ik.

Maar ik wist dat het beter kon en dus was het één van mijn wensen om dat te leren. Niemand minder dan Simone van Junglefrog Images, Fresh Food Photos, De Glazen Vork én Junglefrog Cooking wilde me met mijn opdracht helpen. Ik zorgde voor de lunch en zij voor een heleboel fotografietips.

Mijn conclusie na een gezellige en leerzame middag bij Simone: ik kan niet overal goed in zijn. Soms moet je gewoon toegeven dat je zwakke punten hebt. Die van mij is alles wat fotografie (of algemener, met natuurkunde) te maken heeft. Zodra het gaat over brandpuntsafstand, diafragma, sluitertijd, autofocus, isowaarden en scherptediepte haak ik volledig af. Het gaat er niet in. Ik onthou het niet. Ik wil het graag allemaal begrijpen, maar het lukt me gewoon niet.

Simone stelde vragen over mijn camera. De antwoorden moest ik haar schuldig blijven. Ze legde me uit hoe ik instellingen kon wijzigen en hoe ik met mijn camera mijn foto’s kon verbeteren. Ik probeerde het te snappen en te onthouden, maar ik voelde me steeds onzekerder worden.

Die rimpels zijn inmiddels weer uit mijn voorhoofd. Ik stak namelijk een hoop van mijn middag bij Simone. Want waar ik eerst alleen snel wat foto’s nam als een gerecht klaar was, zal ik nu een foto maken, naar de posities en styling kijken, wat dingen veranderen en daarna nog eens een foto maken. En dat dan nog eens. En zo hoop ik zonder heel veel natuurkundige- of camerakennis mooiere foto’s te gaan maken. Oh, en ik begrijp nu ook wel het voordeel van het gebruik van een statief, want een hele vaste hand blijk ik ook niet te hebben.

Simone, bedankt voor je hulp, geduld, gastvrijheid en bovenstaande foto’s! Het was een super leerzame en gezellige middag. Ik ging de uitdaging aan en kan er dus weer eentje afvinken van de lijst van 30. Nog twaalf te gaan…

Tags: , , , ,

9 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster
  3. Es
  4. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef ...

Plaats een reactie