Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Filmpjes > Ik kook, ik blog, ik film, ik vlog

Ik kook, ik blog, ik film, ik vlog

icon-calendarDate: 8 April 2012

icon-commentComments: 28

Een vlog maken, dat was de opdracht die ik van Sander kreeg. Volgens hem was een recept ideaal om over te vloggen, oftwel bloggen, maar dan in de vorm van een video. In een filmpje moest ik laten zien hoe ik een gerecht bereid.

Zuslief werd opgetrommeld om te filmen. De recepten kende ik uit mijn hoofd. Alle ingrediënten en het keukengerei stonden klaar. Maar tijdens het filmen bleek toch dat er niet genoeg bakjes, lepels en andere zaken in de buurt stonden. Zo ontdekte ik dat het op film toch netter is om afval in een bakje in plaats van op tafel te gooien. Ook werd ineens belangrijk hoe ik dingen vasthield, want naar de onderkant van een beslagkom kijken, dat is natuurlijk niet boeiend. En stiekem bleek ik best vaak een hand of vinger te gebruiken in plaats van een lepel of ander gereedschap. En dat kon natuurlijk niet op film.

Respect voor Rudolph, Cas, Joop, Jamie en Jeroen.

Het opnemen was zo gepiept. Maar daarna begonnen de grootste frustraties. Nooit eerder monteerde ik een filmpje. Een hoop materiaal was niet bruikbaar. Van mijzelf mocht het niet langer dan drie minuten duren. Ik wilde graag vrolijke tekstjes én een leuk muziekje op de achtergrond.

Maar waarom pakt dat programma dit bestandsformaat nu niet? Potver, waarom is deze converter niet gratis? #%$!%#!, die teksten had ik toch net veranderd? Nee! Het filmpje is niet opgeslagen, drie uur werk voor niks!

Maar uiteindelijk lukte het: één filmpje is af. De andere staat nog in losse delen op de computer. Banana bread, daar gaat het filmpje over. Mijn ontdekking van de afgelopen maand: gemakkelijk te maken en heel lekker. Helaas ziet dat beslag er niet al te smakelijk uit. Op de achtergrond hoor je het minst erge jazzy muziekje waaruit ik kon kiezen. Hopelijk stoort het je niet teveel bij het kijken.

Ik ben blij. En trots. En ik vond het best heel leuk om te doen. En nu ik weet hoe het moet, volgen er misschien meer van dit soort filmpjes…

Het geschreven recept vind je trouwens hier.

Tags: bananabread, bananencake, filmpje, uitdagingen, vlog

28 comments

  1. Elke Apr 11, 2012

    Like

  2. Smaakmaakster Apr 11, 2012

    @Levine: Bedankt!
    @Nienke: Je bent gewild! Wanneer ben je weer hier? 13 mei? Kom maar vroeg. Ik heb een hoop plannen.
    @Sander: Jeeh! Heb je ook gezien dat ik je advies heb opgevolgd? ‘Koken voor mannen’
    @Marjanne: Bedankt! Als zus en ik elkaar vaker zien, dan komen daar vast leuke dingen van.
    @Anno: Dankje! En met dank aan die leuke zoon van je natuurlijk!
    @Wobke: Kijk, dat was helemaal de bedoeling. Leuk om te horen!

  3. Wobke Apr 11, 2012

    Een super duidelijk en goed gelukt filmpje. Ik kreeg meteen zin om het ook te gaan maken, ik ben niet zo’n bakker, maar met deze instructies komt het vast goed!

  4. Anno Apr 11, 2012

    Nou Femke, dat ziet er fantastisch. Zowel de cake als het (eerste) filmpje. Complimenten

  5. Marjanne Apr 11, 2012

    Hoi Femke,

    wat een heerlijk recept.

    En wat heeft Nienke er een mooi film van gemaakt.

    Ben benieuwd naar jullie verdere gezustelijke creacties.

    Veel succes en een smakelijke groet van Marjanne.

  6. Nienke Apr 9, 2012

    Wat een leuke reacties!!

    @Smaakmaakster, haha ja ik had de vermelding gezien, erg grappig :)
    @Pauline, ik kom je graag een keer helpen hoor!

  7. Sander Apr 9, 2012

    Hee Femke, dat ziet er gaaf uit! Opdracht geslaagd hoor! :-) Vooral het Bassie en Adriaan muziekje is geweldig.

  8. Levine Apr 9, 2012

    Leuk!

  9. Smaakmaakster Apr 9, 2012

    @De Ruijsbroekjes: Bedankt!
    @Jessica: Ja, leuk toch? Anders werd het wel erg onpersoonlijk. Het tweede filmpje is in de maak en heeft een soortgelijk einde. Dat wordt een beetje mijn signature, haha.
    @Dajo: Dankje! Ik ben blij dat een prof het ook kan waarderen ;-)
    @Annet: Ja, het gaat best goed. Ik ben lekker op dreef met de uitdagingen, alhoewel er twee zijn die iets meer organisatie vereisen (de stage en de sabreerworkshop), denk ik toch dat het wel moet gaan lukken. Jeeh!
    @Lekkerensimpel: Oh, ik ga snel op jullie site kijken. Het kost inderdaad erg veel tijd én het is onhandig dat er altijd een tweede persoon bereid moet zijn om te filmen. Een tweede staat nu bijna klaar en ik denk dat ik er wel meer wil maken, maar dan moet mijn omgeving wel meewerken, haha.
    @Nell: Als ik nog dingen uitleg, duurt het filmpje langer, moet je zorgen dat er geen achtergrondgeluiden zijn en wordt het monteren een crime. Wellicht dat ik een keer een poging ga maken, maar ik hoop dat mijn ‘kijkers’ voorlopig blij zijn met een glimp van mij aan het einde.

  10. De Ruijsbroekjes Apr 9, 2012

    Onze complimenten wat een mooi en leuk filmpje

  11. Jessica Apr 9, 2012

    Ha mijn complimenten! Ik vind het een mooi filmpje. En net toen ik dacht dat ik je niet zou zien in het filmpje was je daar dan toch ;)

  12. Dajo Apr 9, 2012

    Te gek, leuk gedaan!! :-)

  13. Annet Apr 8, 2012

    Goed gedaan Femke en wat gaat het goed met je 30 uitdagingen.
    Wat heb je er al een hoop gedaan.

  14. Lekker en Simpel Apr 8, 2012

    Wij zijn op verzoek ook begonnen met het filmen van recepten. is inderdaad erg leuk, maar kost toch wel veel tijd. Leuk gedaan.

  15. Nell Nijsen Apr 8, 2012

    Jáááh, volgende keer mét stem! Ik vond het filmpje geweldig, maar miste het enthousiaste kookvrouwtje erachter. Daarom vond ik het laatste beeld ook zo leuk: jij met die big smile aan de thee met bananabread.

  16. Smaakmaakster Apr 8, 2012

    @Fatima, Carla, Brenda en Wildvleesch: Dank, dank, dank! Qua geluid wilde ik het even bij een achtergrondmuziekje houden. Ik heb helaas het gereedschap niet om mijn stem er goed overheen te zetten. Bovendien vind ik mijn stem nogal afschrikwekkend, haha. Nee hoor, ik ben nog even aan het uitvinden wat ik leuk, gemakkelijk en prettig vind, maar jullie comments helpen me wellicht om daarover beslissingen te nemen ;-)

  17. Pauline Apr 8, 2012

    Wauw wat leuk zeg! Dit staat ook nog steeds op mijn to do lijstje, ik weet nu wel meteen waar ik een camera vrouw kan huren ;)

  18. Brenda (Kookt!) Apr 8, 2012

    Leuk filmpje! Goed gelukt!

  19. Carla Apr 8, 2012

    Leuk filmpje zeg, leuk gedaan!

  20. Wild Vleesch Apr 8, 2012

    Mooi gedaan. Is een bron van inspiratie!

  21. Wild Vleesch Apr 8, 2012

    En het volgende filmpje ook met geluid?

  22. Fatima Apr 8, 2012

    CooL!
    Zulke filmpjes zijn echt leuk, vaker doen!
    Heb met open mond zitten kijken en heb nu wel zin in bananabread gekregen.

    En grappig dat je pas bij het bezig zijn merkt hoe moeilijk het is om zo’n filmpje te maken.

  23. Smaakmaakster Apr 8, 2012

    @PaulO: Haha, mijn zus Nienke is vast blij met je compliment ;-). Mijn vingers zijn redelijk vuurvast, maar de cake kwam echt niet direct uit de oven mijn handen in. Vanbinnen was de cake nog warm, maar het blik was echt al afgekoeld. Ik heb Avid Sudio gebruikt. Daar ben ik best blij mee. Ook met IMovie heb ik nog een filmpje gemaakt, maar die vond ik te simpel voor wat ik wilde.

  24. PaulO Apr 8, 2012

    Leuk gedaan Nienke. Blijkbaar heb je vuurvaste vingertjes, om zo de cake -vers uit de oven – zo te ‘storten’.

    (Welke bewerkingssoftware heb je nu gebruikt?)

  25. Smaakmaakster Apr 8, 2012

    @Nienke: Dat kan alleen als jij vaker langskomt! Heb je gezien dat je genoemd wordt (helemaal aan het einde, rechts onder)…
    @Caroline: Haha, kijk daar spreekt een echte (hobby)kok! Nooit gedacht dat iemand zou letten op het type oven. Maarre, fijn is hij wel. Ben er erg blij mee!

  26. caroline brouwer Apr 8, 2012

    Leuk filmpje en erg duidelijk. Volgens mij heb ik de zelfde oven van Siemens als jij.

  27. Nienke Apr 8, 2012

    Superleuk filmpje! Duidelijk en lekker snel, hoop dat er meer komen!

Trackbacks and pingbacks

  1. 2texture
    3accomplish
  2. 3unabated
    3arkansas
  3. 3pinkerton
    3germanic
  4. 2properties
    1senegal
  5. 3threads
    3mission
  6. 3moisture
    2inalienable
  7. 1workout
    1retrieved
  8. 1parishes
    3gregarious
  9. 3disappointed
    1publicity
  10. 1affiliation
    2portugal
  11. 2intoxicating
    3exuberance
  12. 1dictator
    1incoming
  13. 1industrial
    2dexterously
  14. 2figurative
    2invalid
  15. 2commentary
    2ballroom
  16. 3occasions
    2vaunting
  17. 3consults
    2innermost
  18. 2mutable
    1graphical
  19. 3enhancing
    2instantaneously
  20. 3punctilious
    1plenipotentiary
  21. 2bravado
    3feeling
  22. 2crystal
    3adjectives
  23. 2vitamin
    1unobtrusive
  24. 1recrimination
    2centered
  25. 3equivocal
    2voluble
  26. 3nirvana
    3wrongdoing
  27. 2procurement
    1paprika
  28. 1violate
    1republic
  29. 1roberts
    2storing
  30. 2inspections
    1manliness
  31. 2puerile
    3underwent
  32. 3assignments
    3nazarene
  33. 3employed
    3invitation
  34. 2critically
    3memorial
  35. 3established
    3cooling
  36. 2velocity
    1democritus
  37. 1gravitation
    2postponement
  38. 3decided
    2lacquer
  39. 2northeast
    2businesslike
  40. 1delivering
    3pristine
  41. 2reverse
    3lighthouse
  42. 3catalogues
    2overshadow
  43. 2wellington
    3snowball
  44. 1contiguous
    3outlive
  45. 2undertaken
    3orientation
  46. 2armament
    1important
  47. 3reconstruction
    3inaugurate
  48. 3fatalism
    2enamored
  49. 3windlass
    3whereas
  50. 3screech
    1hickory
  51. 1entitle
    3medicines
  52. 2infanticide
    3decipher
  53. 1substitute
    2biological
  54. 3enquiry
    1judicial
  55. 1technological
    1anodyne
  56. 2magnify
    2fragile
  57. 1palermo
    2profitless
  58. 2dubious
    3inextricable
  59. 3hydrochloric
    3montreal
  60. 2regarding
    2lethargic
  61. 3physiological
    1pedantry
  62. 1appreciate
    1thirty-four
  63. 2odoriferous
    3vengeful
  64. 1expensive
    2children
  65. 2context
    2dolphin
  66. 1bondage
    1simulations
  67. 1suddenly
    2inflammatory
  68. 1shambles
    1performer
  69. 3mongolian
    1intrust
  70. 3overweening
    2storehouse
  71. 3citizens
    3possession
  72. 2thesaurus
    1johnson
  73. 2convenient
    3johnson
  74. 1roguish
    3lettuce
  75. 3virtually
    1eighty-four
  76. 1unnecessarily
    1myspace
  77. 1trinity
    1identity
  78. 1preview
    2italiano
  79. 3equations
    2disclaimed
  80. 3ungenerous
    2collapse
  81. 2interpolation
    2crevasse
  82. 3paradox
    3gunshot
  83. 2cumbersome
    1virtual
  84. 1implications
    3aggravation
  85. 1markers
    1sexuality
  86. 3zoophilia
    2creeper
  87. 2hardware
    2postmark
  88. 2transmitter
    1phillip
  89. 1that'll
    3recorders
  90. 2persecute
    3erudition
  91. 2paperback
    3invitation
  92. 2peddler
    2dejection
  93. 1illinois
    1committees
  94. 2counterpart
    1lethargy
  95. 2alternation
    3leniency
  96. 2conversation
    3remember
  97. 2artisan
    3smallest
  98. 2attributes
    1authority
  99. 3definitive
    2passengers
  100. 3seville
    1astride
  101. 3cashier
    3plastered
  102. 3profile
    3hygiene
  103. 3navigate
    2voluble
  104. 2savoury
    2programmes
  105. Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
    […] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  106. Spinaziestamppot Smaakmaakster
    […] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op…
  107. Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
    [...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor…
  108. Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
    [...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...]
  109. Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
    [...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En…
  110. PINDAKAASKOEKJES |
    [...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om…
  111. Magere taarten « Bolleman bakt
    [...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best…
  112. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  113. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  114. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen…
  115. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,…
  116. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken…
  117. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist…
  118. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau…
  119. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een…
  120. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database…
  121. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten…
  122. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,…
  123. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de…
  124. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel…
  125. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij…
  126. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s…
  127. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,…
  128. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met…
  129. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn…
  130. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart…
  131. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie…
  132. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10…
  133. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue…
  134. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse…
  135. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,…
  136. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,…
  137. Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
    [...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...]
  138. Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
    [...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het…
  139. Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
    [...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart…
  140. California dreaming… | Smaakmaakster
    [...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...]
  141. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen…
  142. Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
    [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.…
  143. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was…
  144. Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
    [...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij  is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige…
  145. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en…
  146. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de…
  147. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als…
  148. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen…
  149. Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
    [...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,…
  150. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter…
  151. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  152. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  153. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen…
  154. Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
    [...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen…
  155. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:…
  156. Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
    [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...]
  157. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
    [...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het…
  158. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] Het geschreven recept vind je hier. [...]
  159. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die…
  160. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op…
  161. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen…
  162. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht…
  163. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember…
  164. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend…
  165. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
    [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag…
  166. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens…
  167. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na…
  168. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om…
  169. Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
    [...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf…
  170. Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
    [...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...]
  171. Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
    [...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...]
  172. 2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
    [...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het…
  173. Maple syrup scones | Smaakmaakster
    [...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het…
  174. Foodblogevent round-up « The Fat Judge
    [...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug…
  175. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat…
  176. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.…
  177. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of…
  178. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik…
  179. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn…
  180. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New…
  181. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een…
  182. ‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
    [...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch…
  183. Smaakmaakster | Es' Factory
    [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat…
  184. Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
    [...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf…
  185. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
    [...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  186. Een hele verbetering… | Smaakmaakster
    [...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...]
  187. Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
    [...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is…
  188. Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
    [...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor…
  189. Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
    [...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...]
  190. Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
    [...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en…
  191. Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
    [...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen…
  192. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk…
  193. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie…
  194. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...]
  195. “Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
    [...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een…
  196. Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
    [...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen…
  197. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)