posted by on Filmpjes, Recepten, Uitdaging 30, Zoet

28 comments

Een vlog maken, dat was de opdracht die ik van Sander kreeg. Volgens hem was een recept ideaal om over te vloggen, oftwel bloggen, maar dan in de vorm van een video. In een filmpje moest ik laten zien hoe ik een gerecht bereid.

Zuslief werd opgetrommeld om te filmen. De recepten kende ik uit mijn hoofd. Alle ingrediënten en het keukengerei stonden klaar. Maar tijdens het filmen bleek toch dat er niet genoeg bakjes, lepels en andere zaken in de buurt stonden. Zo ontdekte ik dat het op film toch netter is om afval in een bakje in plaats van op tafel te gooien. Ook werd ineens belangrijk hoe ik dingen vasthield, want naar de onderkant van een beslagkom kijken, dat is natuurlijk niet boeiend. En stiekem bleek ik best vaak een hand of vinger te gebruiken in plaats van een lepel of ander gereedschap. En dat kon natuurlijk niet op film.

Respect voor Rudolph, Cas, Joop, Jamie en Jeroen.

Het opnemen was zo gepiept. Maar daarna begonnen de grootste frustraties. Nooit eerder monteerde ik een filmpje. Een hoop materiaal was niet bruikbaar. Van mijzelf mocht het niet langer dan drie minuten duren. Ik wilde graag vrolijke tekstjes én een leuk muziekje op de achtergrond.

Maar waarom pakt dat programma dit bestandsformaat nu niet? Potver, waarom is deze converter niet gratis? #%$!%#!, die teksten had ik toch net veranderd? Nee! Het filmpje is niet opgeslagen, drie uur werk voor niks!

Maar uiteindelijk lukte het: één filmpje is af. De andere staat nog in losse delen op de computer. Banana bread, daar gaat het filmpje over. Mijn ontdekking van de afgelopen maand: gemakkelijk te maken en heel lekker. Helaas ziet dat beslag er niet al te smakelijk uit. Op de achtergrond hoor je het minst erge jazzy muziekje waaruit ik kon kiezen. Hopelijk stoort het je niet teveel bij het kijken.

Ik ben blij. En trots. En ik vond het best heel leuk om te doen. En nu ik weet hoe het moet, volgen er misschien meer van dit soort filmpjes…

Het geschreven recept vind je trouwens hier.

Tags: , , , ,

28 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Anno
 3. Marjanne
 4. Nienke
 5. Sander
 6. Smaakmaakster
 7. Annet
 8. Smaakmaakster
 9. Smaakmaakster
 10. Smaakmaakster
 11. Nienke

Trackback e pingback

 1. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
  [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die ...

Plaats een reactie