posted by on Anders

7 comments

Waarschuwing:

Na een workshop brood bakken bij Levine vind je brood uit de supermarkt -dat je eerst best aardig vond- verschrikkelijk tegenvallen. Ook besef je dat je keuken te klein is voor een goede mixer, een tafel waarop je deeg kunt vouwen en vormen én een broodbakoven. Daarnaast wil je allerlei filmpjes kijken en boeken kopen over gisten, broodvormen en rijsmandjes. En al het rozijnenbrood dat je hierna ooit nog eet, doet je denken aan dat fantastische rozijnenbrood dat je at tijdens de lunch bij Levine, maar het kan daar helaas nooit aan tippen.

Ineens vind je je eigen brood bakken heel erg leuk en de moeite waard.

Het was niet eens een opdracht van mijn opdrachtenlijst, maar een spontane actie, het volgen van deze broodworkshop. Nou ja, spontaan… Al maanden zag ik lyrische berichten voorbij komen over de verschillende workshops, dus ik gaf me eigenlijk op uit nieuwsgierigheid. Sceptisch als ik ben, werd ik verrast door Levines kennis over brood en de liefde voor ‘haar’ product.

Levine houdt haar groepjes klein (maximaal 3 personen), waardoor je veel kunt vragen en zij veel kan uitleggen. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch met -hoe kan het ook anders?- haar zelfgebakken broden. Je krijgt al je recepten mee op papier (en als je ze vergeet, belt ze je, zodat je terug kan lopen om ze op te halen ;-)). Tijdens het rijzen van je deeg kun je heel snel de leuke winkeltjes van Voorburg bekijken. Alles wat je bakt, krijg je natuurlijk mee naar huis.

Als je mazzel hebt, dan ontmoet er leuke mensen, die er -net als jij- een flinke autorit voor overhebben om van Levine te leren. Zo ontmoette ik de Vlaamse Gerd en de Limburgse Philo, die beide lichtjes in hun ogen kregen van brood bakken.

Ik kwam gisteravond thuis met 25 kleine broodjes, een hoofd vol ideeën en het gevoel dat ik enorm veel geleerd heb en daar ook echt iets mee kan.

Die workshops bij Levine, die zijn echt goed.

Tags: , ,

7 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster
  3. Es

Trackback e pingback

  1. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen ...

Plaats een reactie