posted by on Anders, Uitdaging 30

10 comments

Eén van de opdrachten van de lijst is een dag stage lopen bij een goed restaurant. Nu deed ik al een -zeer bedekte- poging om een dag stage te mogen lopen bij Oud Sluis, maar Sergio pikte de boodschap geloof ik niet op. Hij heeft me in ieder geval nooit gebeld (ik kreeg overigens wel een mailtje van zijn PA, heel lief).

Maar François Geurds, chef bij Ivy in Rotterdam, het restaurant dat vorige week in het nieuws was omdat er gewerkt wordt met een eigen app en IPads, staat waarschijnlijk meer open voor mijn ‘sollicitatie’. De chef van de nummer 7 van de Lekker-lijst postte vorige week een berichtje op zijn Facebookpagina. Daarin riep hij op om in een filmpje te laten zien of uit te leggen waarom jij een dag stage zou moeten lopen bij zijn restaurant. Kijk, op deze kans zat ik te wachten.

Eerlijk is eerlijk, ik heb even getwijfeld of ik het aan zou durven. Een foto van mijzelf op mijn site plaatsen vond ik al spannend, maar in een filmpje laat je wel heel veel van jezelf zien…

Maar ja, ik wil héél graag. Dus bij deze. Mijn hebben en houwen. Op het internet. In de hoop dat ik er een stagedag voor terugkrijg.

Edit: Misschien moet ik nog even uitleggen waarom ik überhaupt zo’n dag stage wil lopen… Ooit heb ik een tijdje afgewassen bij een heel aardig restaurant en toen ik zestien was werkte ik een jaar als telefoniste in een pizzeria. Verder dan dat is mijn horeca-ervaring nooit gekomen, mijn interesses lagen toen ergens anders en ik ben dan ook een hele andere kant op gegaan. Kok zal ik nooit worden, afwasser ook niet (meer) en ik ben bang dat ik ook geen goede voor de bediening zal zijn. De baan die ik nu heb vind ik heerlijk, maar dat neemt niet weg dat ik heel erg nieuwsgierig ben naar hoe werken in een goed restaurant zal zijn. Mijn passie voor eten is net zo groot als die van menig kok, vermoed ik.

Ik ben vooral enorm benieuwd naar de gekte die in de keuken ontstaat als het restaurant vol zit met gasten, de concentratie waarmee iedereen moet werken, de opluchting na het uitserveren van alle gangen, de voldoening van het verblijden van de gasten en natuurlijk de liefde voor het vak en de producten. Al mag ik ergens in een hoekje wortels in blokjes van exact 3 x 2 mm snijden, dan nog ben ik blij.

Ps: Als François niet wil, mogen andere restauranthouders natuurlijk ook contact met me opnemen. Sergio? Jannis? Ik woon in de buurt. Jonnie? Mario? Ik wil er ook wel een stukje voor rijden.

Tags: , , ,

10 reacties

  1. Smaakmaakster (Femke)
  2. Smaakmaakster (Femke)
  3. Smaakmaakster (Femke)
  4. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie