posted by on Uitdaging 30

11 comments

Met een schuin oog kijk ik naar Julie & Julia, de film die mij onder andere inspireerde tot het maken van een uitdagingenlijst. Ik zie en voel de wanhoop van dertiger Julie, die zichzelf uitdaagt om binnen een jaar alle recepten uit een boek van Julia Child te koken: 524 gerechten in 365 dagen.

Julie vraagt zich af of er iets beter is dan boter. Ik denk het niet. Maar zo gefrustreerd als Julie is, ben ik gelukkig niet. Mijn leven buiten de uitdagingenlijst is heel boeiend en mijn baan is gelukkig ook niet zo uitzichtloos als die van haar. En ik vraag me ook nooit vertwijfeld af of ik wel gelezen wordt, want er reageren telkens weer een hoop lieve mensen op mijn blog.

Ongeveer de helft van mijn dertig uitdagingen heb ik nu uitgevoerd. Aan de andere helft wordt hard gewerkt. Ik oefen, schrijf, plan, lees, kijk en laat me inspireren en ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat het me gaat lukken. Ondertussen bewandel ik wel wat zijpaden: mijn recepten staan voor de derde keer in Smultuin, ik host deze maand het foodblogevent en ik houd me veel te veel bezig met alle gezelligheid op Twitter. Soms heb ik het veel te druk. En toch, ik maak me niet meer zo druk om die uitdagingendeadline in augustus.

Van de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van 35 man tijdens een familieweekend. Ik zocht daarvoor nog naar een nieuwe uitdaging. Van verschillende kanten kwamen goede ideeën: Oosterscheldekreeft bereiden, biefstuk op drie manieren klaarmaken, een picknickmand in een uur vullen, een andere cateringklus aannemen. Toch kies ik voor iets anders.

Laatst hoorde ik een collega vertellen hoe lastig het voor haar is om een glutenallergie te hebben. Hoe ze heel moeilijk spontaan ergens kan gaan eten, hoe ze altijd moet bellen als ze ergens reserveert met de vraag of er iets geregeld kan worden voor haar, hoe ze haar eigen broodjes mee moet nemen als ze een nachtje in een hotel logeert.

Omdat ik weinig weet van glutenvrij koken, lijkt het me goed dat ik me daar een keer in verdiep. Mijn vervangende opdracht wordt dan ook: verdiep je in glutenvrij koken en maak een driegangenmenu dat geheel glutenvrij is.  Met de hoop dat glutenvrij over een poosje een optie is op menig restaurantmenu.

En nu terug naar Julie, die wél een kreeft klaarmaakt (en etenswaren en geld van haar lezers krijgt ;-)).

Tags: ,

11 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster
  3. Smaakmaakster
  4. Smaakmaakster
  5. Smaakmaakster
  6. Caroline

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie