Kipschnitzel

jun
2013
21

posted by on Bijgerecht, Gezond, Hoofdgerecht, Recepten, Snel

2 comments

De buren dachten wellicht dat ik begonnen was met een verbouwing. De klappen die ik maakte, maakte ik echter niet met een hamer op een spijker of met een moker op de muur, maar met een pan op mijn kipfilet. Ik heb nog steeds geen goede methode gevonden om kip goed plat te slaan. Tot ik die wel heb gevonden, sla ik gewoon met een koekenpan op mijn kip, met daartussen een stukje folie.

Kipschnitzels

Toen ik voor het eerst een zelfgemaakte schnitzel at, was ik verkocht. Deze schnitzel smaakt niet zoals die mega lap vettig vlees die ik ooit at in het troosteloze Prater park in Wenen. Nee, deze schnitzel is mals, licht en volgens mij ook best gezond.

Voor twee schnitzels:
- 2 kipfilets
- kwart kop bloem
- 1 ei
- halve kop panko (broodkruim. verkrijgbaar bij de toko)
- kwart kop geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
- peper en zout
- eetlepel boter
- eetlepel olijfolie

Sla de kipfilets zo plat mogelijk, in ieder geval tot 1 cm dik. Probeer ervoor te zorgen dat kipfilet overal even dik is. Doe de bloem en een lage schaal of bord. Haal daar de kipfilets aan beide kanten doorheen. Klop het ei los in een lage schaal of bord en haal ook daar de kipfilets doorheen. Meng panko, parmezaan, één eetlepel peterselie (de rest gebruik je voor de garnering), peper en zout in een diep bord of lage schaal en haal ook hier de schnitzel doorheen.

Verwarm boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de schnitzels hierin. Beweeg de pan en de schnitzels zo weinig mogelijk en keer de schnitzel na 2-3 minuten om. Bak nu ook de andere kant van de schnitzel in 2-3 minuten gaar. Bestrooi met de overige peterselie en serveer met citroenpartjes, die je er naar smaak over uit kunt knijpen.

Heerlijk bij een salade.

Tags: , ,

2 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie