posted by on Snel, Vega, Zoet

4 comments

IMG_0112
Onze eerste aardbei. Jeeh!

Op ons balkon staat een bak met aardbeienplantjes. Deze week ontdekten we onze eerste zelfgekweekte aardbei. Jeeh! Jamie Oliver liet ooit in één van zijn programma’s  zien hoe je gemakkelijk thuis rode pepers kon kweken. Ik heb vervolgens 3 jaar lang een potje water met een groen takje en wat zielige blaadjes water gegeven in de hoop dat er een rode peper aan ging groeien, maar het is nooit wat geworden. Vóór mijn laatste verhuizing, vorig jaar zomer, heb ik hem opgegeven en in de vuilnisbak gegooid.

Deze aardbei wordt mijn eerste zelfgekweekte voedsel ooit. Het voelt goed. Hij zal vast heel lekker smaken. Intussen heb ik een heleboel dingen bedacht die ik met deze aardbei kan maken. Terwijl ik wacht tot er meer rijp zijn, heb ik een bakje gehaald bij de groenteboer, zodat ik toch alvast aan de slag kan met al die ideeën.

Mascarpone met rode vruchten

Voor 2 personen:

  • 125 gram mascarpone
  • 75 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1,5 eetlepel frambozenjam
  • 10 kleine aardbeien, gewassen, kroontje verwijderd
  • handjevol rode bessen, gewassen en van steeltje verwijderd

Klop de eerste drie ingrediënten samen in een kom tot er geen klontjes meer in zitten. Spatel hier voorzichtig de frambozenjam door. Het heeft niet helemaal gemengd te zijn. De strepen jam geven juist wel een mooi effect. Schep het mengsel in 2 glazen en laat het een kwartier opstijven in de koelkast.

Leg het fruit op het mascarponemengsel en serveer direct.

De basis van dit dessert kun je aanvullen met verschillende vruchten. Ik heb aardbeien en rode bessen gebruikt, maar je kunt ook voor nectarines, perziken of ander zomerfruit kiezen.

Tags: , , , , , ,

4 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Monique
  3. Smaakmaakster
  4. Michelle

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie