posted by on Berlijn (sep '11), Reizen, Uitdaging 30

5 comments

Vorige week waren we in Berlijn. Ik stuurde een alleraardigst mailtje naar de mensen van Yellow Sunshine om uitdaging 25 uit te kunnen voeren. Helaas kreeg ik geen reactie, maar dat weerhield me er niet van om bij hen langs te gaan.

Afgelopen maandag stonden we om kwart over 12 op de stoep. De zaak was net open en er lagen een heleboel burgers op ons te wachten. Ik stelde vriendelijk de vraag of ik een vegaburger en een ‘kip’burger mocht en daarna, licht aarzelend: “Mag ik het recept van de vegaburger?”

Al snel werd duidelijk dat de meisjes achter de counter geen idee hadden van de inhoud van de burger, omdat zij hem alleen maar hoefden te ontdooien en op moesten warmen. De burger kwam van een leverancier en zou soja, granen en kruiden bevatten. Meer konden ze me niet vertellen.

Ik proefde de burger. Hij was heerlijk (ook als ontbijt), hij smaakte als een vleesburger, maar dan iets minder sappig en (vast ook) gezonder en in ieder geval minder zielig voor de dieren. Ik ben geen vegetariër, maar ik zou geen vlees missen als dit de vervanging is.

Maar nu de belangrijkste vraag… kan ik het namaken? Geen idee, ik moet wat research doen. Ik vermoed dat er behoorlijk wat minder-natuurlijk stoffen zijn gebruikt. Misschien moet ik niet mijn best doen om het na te maken, maar iets anders maken. Een vega-burger die deze doet vergeten. En dan de opdrachtgevers van de uitdaging vragen of ze hem komen testen. Voor hen is het al langer geleden dat ze bij Yellow Sunshine waren. Ze zijn vast al vergeten hoe goed het was.

Tags: ,

5 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Caroline
  3. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was ...

Plaats een reactie