posted by on Bijgerecht, Recepten, Snel, Vega, Zoet

2 comments

Ik heb het een beetje druk gehad de laatste maanden. Te druk om te bloggen. Te druk om te beslissen of ik een nieuwe camera aan wilde schaffen, te druk om heel geïnspireerd te koken. Maar gelukkig krijg ik langzaamaan iets meer tijd. En zo zat ik dus deze week ineens een paar uur achter elkaar naar wat programma’s op 24Kitchen te kijken.

Annabel Langbein kwam voorbij. Ze maakte mueslirepen die er zo verschrikkelijk lekker uitzagen, dat ik zelf ook weer de keuken in ging om ze (na) te maken. Ik denk niet dat ze super gezond zijn, maar ze lijken me in ieder geval voedzamer dan die repen die je in de winkel kunt kopen. Ik maakte er gelijk een heleboel. En snackte ze vervolgens binnen drie dagen op.

Inmiddels heb ik een quotum: ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En als ik me uitermate hard heb ingespannen, mag ik er ook wel eentje. Zouden stofzuigen, iets opruimen, het bed opmaken, boodschappen doen, de post uit de brievenbus pakken, de planten water geven of een stukje schrijven daar ook onder vallen? Vast wel, toch?

Mueslirepen

In principe kun je de repen maken met alle noten en zaden die je in huis hebt. Wat ik zo lekker vind aan het recept van Annabel Langbein, is dat ze pindakaas aan de repen toevoegt, wat de smaak nog noteriger (en boteriger) maakt. Dit is niet precies haar recept, maar wat ik er van maakte. Ik bewaar mijn repen in een afgesloten bakje in de koelkast, omdat ze zo steviger blijven. Gebruik je meer suiker, dan zullen ze iets harder worden en kun je ze ook buiten de koelkast bewaren.

Voor ongeveer 20 repen:

 • 200 gram haver
 • 100 gram sesam
 • 100 gram geschaafde amandel
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 50 gram pompoenpitten
 • 25 gram grof gehakte pecannoten
 • 140 gram boter
 • 100 gram honing
 • 100 gram pindakaas
 • 60 gram suiker
 • 100 gram rozijnen
 • 50 gram cranberry’s

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng hierop alle noten en zaden. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven, roer tussendoor een keer om.

Zet ondertussen een steelpan op het vuur met daarin de boter, honing, suiker en pindakaas. Laat smelten en kook nog 5 minuten op middelhoog vuur.

Haal de noten- zadenmix uit de oven en meng in een grote kom met de rozijnen en cranberry’s. Schenk hier de verwarmde pindakaas-boter-honing-karamel door en schep goed door elkaar tot alle noten en zaden bedekt zijn met een laagje van het ‘plaksel’.

Maak met een spatel een grote plak van de muesli die je stevig aandrukt op bakpapier van ongeveer 1 cm dik. Bedenk van tevoren al hoe je dit over gaat brengen naar de koelkast (ik gebruik een pizzaschep, heb je die niet, dan kun je het in een passende schaal of bakplaat leggen of in kleine plakken maken die je gemakkelijk met de hand in de koelkast kan leggen). Laat ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd in gelijke repen van ongeveer 3×8 cm.

Tags: ,

2 reacties

 1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie