posted by on Recepten, Snel, Zoet

5 comments

Is het vandaag alweer de laatste dag van de maand? Hoe lang heb ik dan nog? Nog een paar uur? Oh, dan ga ik nu écht een aardbeienrecept insturen voor het foodblogevent van deze maand.

Caroline nam vorige maand het stokje voor het foodblogevent van me over. Als thema koos ze aardbeien. Een thema dat ongelofelijk veel mensen aansprak, want ze kreeg al meer dan zestig recepten met prachtige foto’s binnen! Way to go! Bedankt voor het hosten, Caroline!

No bake cheesecake met kokos en aardbeien

Dit recept is echt té simpel. Ik ben niet zo’n gelatinefan, maar soms maakt gelatine het leven wel heel gemakkelijk: je proeft er in dit recept niets van en het zorgt ervoor dat je taartje mooi stijf is. De taart is lekker fris door de limoen, zoetig door de kokos en zomers door de aardbeien. Het recept vond ik (in iets andere verhoudingen) hier. Gelukkig vond ik ergens anders een Engelse vertaling.

  • 75 gram koekjes (biscuit/bastogne)
  • 35 gram gesmolten boter
  • 250 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 9 rijpe aardbeien
  • rasp van een halve limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 blaadjes gelatine

Verder:

  • schaaltje (15x15x4) of kleine springvorm
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • mixer

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Vermeng het koekkruim met de gesmolten boter. Leg bakpapier in de vorm. Gebruik eventueel boter tussen de vorm en het bakpapier zodat het bakpapier beter blijft zitten. Als je een springvorm gebruikt, doe je bakpapier op de bodem en gebruik je een strook voor de rand. Druk het koekkruim aan op de bodem van de vorm. Zet in de koelkast weg tot verder gebruik.

Klop de roomkaas en de suiker met een mixer door elkaar. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Zet ondertussen een pan met de kokosmelk op het vuur. Verwarm de kokosmelk. Laat niet koken. Haal van het vuur af. Knijp de gelatine uit. Meng met de kokosmelk. Roer goed. Zorg dat er geen klontjes in zitten.

Meng de zoete roomkaas met de kokosmelk/gelatine en de limoenrasp. Schep goed door elkaar. Strijk uit over de taartbodem. Snijd een paar aardbeien in plakjes. Laat anderen heel. Verdeel deze over de bovenkant van de taart. Laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Tags: , , , , ,

5 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie