posted by on Anders, Bijgerecht, Gezond, Lunch, Salade, Snel, Uitdaging 30, Vega

14 comments

Waar ik me de komende tijd niet meer druk over ga maken:

 • Of er genoeg bezoekers op mijn site komen
 • Dat niet alle bezoekers reageren
 • Hoeveel tweets ik per dag zou moeten versturen
 • Dat ik op Twitter minder volgers dan gevolgden heb
 • Of anderen mijn recepten wel goed vinden
 • Dat sommige mensen heel veel spel- en stijlfouten op hun blog maken
 • En dat ik die ook maak
 • Dat ik soms maar twee stukjes per week schrijf
 • Welke ingrediënten er voor meer reacties/lezers zorgen
 • Dat ik vaak veel te veel woorden gebruik voor iets wat je ook veel korter kan zeggen (zie je, daar konden zeker 4 woorden af)
 • Dat mijn foto’s minder mooi zijn door gebrek aan daglicht, een studio én inzicht
 • Dat er sites zijn die letterlijk recepten overnemen zonder bronvermelding
 • Dat ik al twee keer een saladerecept heb gemaakt, dus dat het nu tijd zou zijn voor iets zoets
 • Dat ‘chocoladetaart’ veel meer lezers trekt dan ‘bietensalade’

Toen ik begon met de site deed ik dit voor mezelf. Ik wilde leren, ik wilde ontdekken, ik wilde noteren. Ik wilde nieuwe ingrediënten en andere bereidingswijzen leren kennen én er achter komen of mijn passie voor goed eten een hobby moest blijven.

Maar ondertussen ben ik me dus te veel bezig gaan houden met dingen die helemaal niks meer met die eigenlijke doelen te maken hebben. Ik heb heel veel plezier in het bijhouden van de site, maar ga ook steeds krampachtiger om met allerlei zaken die er echt niet toe doen.

Hiernaast heb ik nog steeds mijn drukke baan en een heel leuk sociaal leven en dat werd bijna niet meer te combineren met Smaakmaakster. En dus heb ik een keuze gemaakt: mijn lievelingsrecepten zijn op de site gearchiveerd (doel 1) en vanaf vandaag ga ik me vooral richten op de opdrachten die ik nog uit moet voeren. En af en toe zal ik nog een goed recept plaatsen. Maar dan wel alleen als het origineel én echt heel lekker is.

Want het internet staat al vol met een heleboel goede (en minder goede) recepten. En ik heb echt nog maar 7 maanden de tijd voor het halen van 21 doelen. Dus ik moet gewoon keihard aan de bak, waardoor ik helemaal geen tijd meer heb om me druk te maken over bovenstaande onzin.

Dus ik blijf gewoon schrijven, koken en plezier maken, maar dan wel met iets minder regelmaat, onzekerheid en stress.

Hasta la pasta!

Bietensalade (klik hier voor chocoladetaartrecepten)
Mijn zusje wist niet dat je bieten rauw kunt eten. In grote stukken is dat ook geen aanrader, maar als je ze heel fijn snijdt, kan dat best. Ik vind dit echt een prima lunchgerecht. Het is snel klaargemaakt, gezond, fris én heel erg lekker.

Als lunch voor 1 persoon of als bijgerecht voor 2:

 • 1 rode biet, geschild en heel klein gesneden (of geraspt)
 • halve appel, geschild en klein gesneden
 • halve bosui, in kleine ringetjes
 • eetlepel fijngesneden bieslook
 • 2 eetlepels limoensap
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • peper en zout

Meng de bovenste vier ingrediënten. Meng de onderste drie in een apart bakje. Serveer samen.

Tags: , , , , , ,

14 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Nancy
 3. Smaakmaakster
 4. Caroline
 5. Smaakmaakster (Femke)
 6. Annet
 7. Smaakmaakster
 8. Cathy Jane
 9. Smaakmaakster
 10. judith
 11. Michelle

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie