Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > IJs > Rabarber-aardbeienijs op drie manieren

Rabarber-aardbeienijs op drie manieren

icon-calendarDate: 30 March 2012

icon-commentComments: 10

Al een paar weken geleden zag ik allerlei vrolijke tweets voorbij komen van mensen die al rabarber in huis hadden. Aangezien ik zelf ook dol ben op de rode zure stengels van de rabarberplant, vroeg ik mijn marktman iedere zaterdag of hij het ook al in zijn kraam had. Telkens was zijn antwoord: “Nee, te duur!”

Dolblij was ik toen ik vorige week ein-de-lijk rabarber zag liggen. Niet in zijn kraam, maar in de supermarkt. En ja, het was best prijzig: 3,50 euro voor vier stevige donkerrode stelen. Maar dat had ik er graag voor over, want deze rabarber gaf me nóg meer een lentegevoel dan die zon die deze week al zo lekker scheen. (En nu de zon ineens weer verdwenen is, ben ik blij met het bakje rabarberijs dat nog in de vriezer staat)

Sinds ik ontdekte hoe leuk en gemakkelijk ijs maken is, probeerde ik al een hoop variaties: sorbets, roomijs, slagroomijs, yoghurtijs. Deze keer maakte ik van de klassieke combinatie rabarber en aardbeien, drie ijsvarianten. Van zeer simpel tot erg gemakkelijk. En allemaal heerlijk van smaak.

Rabarber-aardbei (yoghurt) ijs

  • 225 gram rabarber
  • 150 ml water
  • 150 gram suiker
  • Halve theelepel citroensap
  • Halve theelepel vanille-aroma
  • 225 gram aardbei
  • (300 gram vanille-roomijs)
  • (350 gram Griekse stijl yoghurt)

Was de rabarber, verwijder evt. bladeren en de witte stukken van boven en van onderen. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm. Meng de rabarber met het water en de suiker, citroensap en vanille in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 minuten op zacht vuur staan. Roer regelmatig door. Haal van het vuur af en roer met een vork door tot de draadjes van de rabarber allemaal los zijn.

Pureer de aardbeien in een keukenmachine of snijd ze heel klein. Meng door het rabarbermengsel. Je hebt nu een rabarber-aardbeiencompote die je zo kunt eten of waar je ijs van kunt maken.

De meest simpele versie: Vermeng de afgekoelde compote met vanille-roomijs. Roer dit goed door elkaar en vries in. Roer ieder half uur even door.

Voor sorbetijs: Laat de compote afkoelen in de koelkast tot het door en door koud is. Maak het ijs nu af volgens aanwijzingen van de ijsmachine. Zonder ijsmachine: doe het mengsel over in een diepvriesbak. Zet in de vriezer. Roer na een uur om. Roer daarna ieder half uur om, om ijskristallen te voorkomen. Na ongeveer 3,5 uur eetbaar.

Voor rabarber-aardbei-yoghurtijs: Laat het mengsel uitlekken. Het sap gebruik je nu niet, maar kun je bijvoorbeeld later eten in combinatie met yoghurt en muesli. Het uitgelekte mengsel koel je goed in de koelkast. Meng dit met de Griekse yoghurt. Maak het ijs nu af volgens aanwijzingen van de ijsmachine. Zonder ijsmachine: doe het mengsel over in een diepvriesbak. Zet in de vriezer. Roer na een uur om. Roer daarna ieder half uur om, om ijskristallen te voorkomen. Na ongeveer 3,5 uur eetbaar.

Tags: rabarber, rabarber-aardbeienijs, rabarberijs

10 comments

  1. Smaakmaakster Apr 3, 2012

    @Annemijn: Het is echt heerlijk! Ik eet net het laatste beetje op van wat ik vorige week maakte. De dag van het maken was het al erg lekker, maar nu nog steeds. In de vriezer wordt het uiteindelijk wel wat hard, dus je moet dan even geduld hebben voor je het kunt eten. Succes! Laat je me weten of het lekker was?

  2. Annemijn Apr 2, 2012

    Wil de recept wel een keer uitproberen. Mijn vriend en ik hebben een eigen moestuin, dus nu is het even afwachten tot de rabarber geoogst kan worden. Zet het recept alvast bij mijn favorieten. Helaas heb ik alleen geen ijsmachine, dat wordt dus een aantal keer omscheppen.

  3. Smaakmaakster Apr 1, 2012

    @Claudia: Daar las ik al eerder bij iemand over! Volgens mij staat dat recept in ‘IJstijd’. Misschien moet ik binnenkort maar weer naar Amstersam gaan om te proeven!

    Natuurlijk kun je in mijn recept ook de aardbei door rabarber vervangen, dan wordt het minder zoet en komt de rabarber nog sterker naar voren. In combinatie met gember wellicht ook lekker. Binnenkort maar eens proberen!

  4. Claudiareina Apr 1, 2012

    Bij Metropolitan Deli in Amsterdam verkopen ze al twee jaar de favoriet van Kees Raat: rabarberijs. Echt een aanrader. Zelf vers maken is nog lekkerder!

  5. Smaakmaakster Mar 31, 2012

    @Nell: Haha, heerlijk! Ik heb een maand of wat terug een Magimix 1,1 liter gekocht. Je moet goed opletten of hij in je vriezer past. De 1,5 liter kon ik volgens mij niet kwijt. Ik merk nu al dat ik ‘m wel oké vind voor wat ik ermee doe, maar dat hij niet heel krachtig is. Omdat één element nu moet voorvriezen, moet je een dag van tevoren al bedenken dat je ijs wilt maken. Een volgende stap (ooit) zou een ijsmachine zijn die je zo, hup in het stopcontact steekt.
    @Es: Jeeh! Binnenkort volgt nog een recept voor een stoofschotel met rabarber. Iets héél anders, maar ook héél lekker.

  6. Nell Nijsen Mar 31, 2012

    *slik* lék-kur *kwijl* Ik twijfel al jaren wel/niet aanschaffen van een ijsmachine. Mag ik vragen welke jij hebt?

  7. Es Mar 31, 2012

    Ik maak ook graag ijs. En eet ook HEEL graag rabarber!
    Ga straks eens kijken bij de boer, die heeft het vaak al wel en vriendin heeft het in de moestuin! Blije ik.

  8. Smaakmaakster Mar 30, 2012

    @Fragrances: Graag gedaan! Het is heerlijk. Op deze manier (met aardbeien en veel suiker) is het zurige er een beetje vanaf. Als je dat wel lekker vindt, gebruik je gewoon minder suiker en minder aardbeien.

  9. Fragrances Mar 30, 2012

    Om eerlijk te zijn heb ik NOOIT rabarberijs gegeten, lijkt me wel lekker. Bedankt voor het recept!

Trackbacks and pingbacks

  1. 2texture
    3accomplish
  2. 3unabated
    3arkansas
  3. 3pinkerton
    3germanic
  4. 2properties
    1senegal
  5. 3threads
    3mission
  6. 3moisture
    2inalienable
  7. 1workout
    1retrieved
  8. 1parishes
    3gregarious
  9. 3disappointed
    1publicity
  10. 1affiliation
    2portugal
  11. 2intoxicating
    3exuberance
  12. 1dictator
    1incoming
  13. 1industrial
    2dexterously
  14. 2figurative
    2invalid
  15. 2commentary
    2ballroom
  16. 3occasions
    2vaunting
  17. 3consults
    2innermost
  18. 2mutable
    1graphical
  19. 3enhancing
    2instantaneously
  20. 3punctilious
    1plenipotentiary
  21. 2bravado
    3feeling
  22. 2crystal
    3adjectives
  23. 2vitamin
    1unobtrusive
  24. 1recrimination
    2centered
  25. 3equivocal
    2voluble
  26. 3nirvana
    3wrongdoing
  27. 2procurement
    1paprika
  28. 1violate
    1republic
  29. 1roberts
    2storing
  30. 2inspections
    1manliness
  31. 2puerile
    3underwent
  32. 3assignments
    3nazarene
  33. 3employed
    3invitation
  34. 2critically
    3memorial
  35. 3established
    3cooling
  36. 2velocity
    1democritus
  37. 1gravitation
    2postponement
  38. 3decided
    2lacquer
  39. 2northeast
    2businesslike
  40. 1delivering
    3pristine
  41. 2reverse
    3lighthouse
  42. 3catalogues
    2overshadow
  43. 2wellington
    3snowball
  44. 1contiguous
    3outlive
  45. 2undertaken
    3orientation
  46. 2armament
    1important
  47. 3reconstruction
    3inaugurate
  48. 3fatalism
    2enamored
  49. 3windlass
    3whereas
  50. 3screech
    1hickory
  51. 1entitle
    3medicines
  52. 2infanticide
    3decipher
  53. 1substitute
    2biological
  54. 3enquiry
    1judicial
  55. 1technological
    1anodyne
  56. 2magnify
    2fragile
  57. 1palermo
    2profitless
  58. 2dubious
    3inextricable
  59. 3hydrochloric
    3montreal
  60. 2regarding
    2lethargic
  61. 3physiological
    1pedantry
  62. 1appreciate
    1thirty-four
  63. 2odoriferous
    3vengeful
  64. 1expensive
    2children
  65. 2context
    2dolphin
  66. 1bondage
    1simulations
  67. 1suddenly
    2inflammatory
  68. 1shambles
    1performer
  69. 3mongolian
    1intrust
  70. 3overweening
    2storehouse
  71. 3citizens
    3possession
  72. 2thesaurus
    1johnson
  73. 2convenient
    3johnson
  74. 1roguish
    3lettuce
  75. 3virtually
    1eighty-four
  76. 1unnecessarily
    1myspace
  77. 1trinity
    1identity
  78. 1preview
    2italiano
  79. 3equations
    2disclaimed
  80. 3ungenerous
    2collapse
  81. 2interpolation
    2crevasse
  82. 3paradox
    3gunshot
  83. 2cumbersome
    1virtual
  84. 1implications
    3aggravation
  85. 1markers
    1sexuality
  86. 3zoophilia
    2creeper
  87. 2hardware
    2postmark
  88. 2transmitter
    1phillip
  89. 1that'll
    3recorders
  90. 2persecute
    3erudition
  91. 2paperback
    3invitation
  92. 2peddler
    2dejection
  93. 1illinois
    1committees
  94. 2counterpart
    1lethargy
  95. 2alternation
    3leniency
  96. 2conversation
    3remember
  97. 2artisan
    3smallest
  98. 2attributes
    1authority
  99. 3definitive
    2passengers
  100. 3seville
    1astride
  101. 3cashier
    3plastered
  102. 3profile
    3hygiene
  103. 3navigate
    2voluble
  104. 2savoury
    2programmes
  105. Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
    […] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  106. Spinaziestamppot Smaakmaakster
    […] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op…
  107. Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
    [...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor…
  108. Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
    [...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...]
  109. Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
    [...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En…
  110. PINDAKAASKOEKJES |
    [...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om…
  111. Magere taarten « Bolleman bakt
    [...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best…
  112. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  113. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  114. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen…
  115. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,…
  116. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken…
  117. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist…
  118. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau…
  119. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een…
  120. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database…
  121. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten…
  122. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,…
  123. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de…
  124. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel…
  125. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij…
  126. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s…
  127. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,…
  128. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met…
  129. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn…
  130. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart…
  131. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie…
  132. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10…
  133. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue…
  134. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse…
  135. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,…
  136. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,…
  137. Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
    [...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...]
  138. Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
    [...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het…
  139. Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
    [...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart…
  140. California dreaming… | Smaakmaakster
    [...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...]
  141. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen…
  142. Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
    [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.…
  143. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was…
  144. Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
    [...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij  is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige…
  145. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en…
  146. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de…
  147. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als…
  148. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen…
  149. Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
    [...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,…
  150. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter…
  151. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  152. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  153. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen…
  154. Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
    [...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen…
  155. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:…
  156. Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
    [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...]
  157. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
    [...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het…
  158. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] Het geschreven recept vind je hier. [...]
  159. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die…
  160. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op…
  161. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen…
  162. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht…
  163. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember…
  164. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend…
  165. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
    [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag…
  166. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens…
  167. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na…
  168. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om…
  169. Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
    [...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf…
  170. Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
    [...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...]
  171. Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
    [...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...]
  172. 2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
    [...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het…
  173. Maple syrup scones | Smaakmaakster
    [...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het…
  174. Foodblogevent round-up « The Fat Judge
    [...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug…
  175. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat…
  176. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.…
  177. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of…
  178. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik…
  179. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn…
  180. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New…
  181. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een…
  182. ‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
    [...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch…
  183. Smaakmaakster | Es' Factory
    [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat…
  184. Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
    [...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf…
  185. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
    [...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  186. Een hele verbetering… | Smaakmaakster
    [...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...]
  187. Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
    [...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is…
  188. Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
    [...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor…
  189. Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
    [...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...]
  190. Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
    [...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en…
  191. Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
    [...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen…
  192. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk…
  193. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie…
  194. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...]
  195. “Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
    [...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een…
  196. Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
    [...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen…
  197. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)