posted by on Bijgerecht, Gezond, Snel

2 comments

Ren zo snel mogelijk naar de groenteboer, supermarkt of lokale teler (?!). Zorg ervoor dat je voor het perzikseizoen voorbij is, dit gemaakt en geproefd hebt. Een belachelijk simpel hapje.

Zoet, zout, fris en een instant hit op een feestje of bij de borrel…

Perziken met basilicum en serranoham

Dit hapje maakte ik voor ons verjaardagsfeestje vorige week. Iedereen was er lyrisch over, maar ikzelf (nog) niet, want het werd zo snel van de schaal afgesnoept dat ik de kans niet kreeg om het te proeven. Dit weekend maakte ik het daarom nog eens. Bam, wat is dit lekker! (inspiratie recept: Gourmet magazine)

Voor ongeveer 16 hapjes:

  • 2 rijpe, maar stevige (wilde) perziken
  • 1 theelepel rodewijnazijn
  • halve theelepel basterdsuiker
  • snuf komijnpoeder
  • serranoham in 16 dunne reepjes
  • 16 kleine basilicumblaadjes
  • prikkertjes

Verwijder de schil van de perzik. Verwijder de pit en snijd de perziken allebei in acht stukjes. Meng de rodewijnazijn, basterdsuiker en het komijnpoeder in een schaaltje en schep hier de perziken door. Zet een uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Prik de perzik met de Serranoham en een blaadje basilicum op een mooi stokje en serveer direct (maar niet voordat je zelf geproefd hebt).

Tags: , ,

2 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie