Smaakmaakster

Kookboeken op mijn nachtkastje.
Niet één, maar zeven taarten bakken als ik jarig ben.
Dagenlang het internet doorzoeken naar hét restaurant en/op dé vakantiebestemming.
Graag alles zelf willen proeven en leren.
Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Gedreven door nieuwsgierigheid.

Mijn naam is Femke. Smaakmaakster.nl begon ik, omdat ik een database wilde voor mijn recepten. Daarnaast bedacht ik voor mezelf een uitdaging: 30 opdrachten die met eten te maken hebben uitvoeren binnen één jaar tijd. Toen ik hierover ging schrijven, ontdekte ik dat ik ook dát leuk vond. En dus heb ik nu naast eten, drinken en reizen ook een passie voor schrijven, fotograferen en het ontmoeten van een heleboel leuke mensen die deze passies met me delen.

Ik laat anderen graag zien dat goed en gezond eten niet duur of moeilijk hoeft te zijn. Ik hoop te inspireren door mijn website, mijn blog en de uitdaging.

Ik ben dertiger, geboren en getogen Zeeuwse, spontaan, sociaal, sportief en leergierig. Dit is geen contactadvertentie: ik ben gelukkig met mijn vriend met wie ik zoveel mogelijk van de wereld wil zien.

Alles wat ik kan en doe, heb ik in de praktijk geleerd. Mijn bijbaantjes (toen ik 16 was) als telefoniste bij een pizzeria en als afwasser in een restaurant hebben mij niet doen besluiten om in de horeca te gaan werken. Koken, schrijven en eten zijn mijn passies, maar niet mijn werk.

Mijn wens is dat anderen bredere smaken ontwikkelen, nieuwe dingen proberen, avontuurlijker worden. Dat er minder rotzooi gegeten wordt. En dat iedereen koriander leert eten.

De recepten en foto’s op de site zijn van mijzelf, tenzij anders vermeld. Natuurlijk word ik geïnspireerd door bestaande recepten. Ik vind het belangrijk dat de mensen die mij inspireren daarvoor de credits krijgen, dus ik schrijf het erbij wanneer ik een recept van iemand heb overgenomen.

Een tijd lang verschenen er recepten en foto’s van mijn hand in het digitale magazine Smultuin.

De site heb ik gemaakt met WordPress. Ik fotografeer meestal met een Nikon D3100, maar ook met mijn telefoon en een compactcamera.

Wil je meer van me weten of heb je een vraag of opmerking? Neem contact met me op: mail@smaakmaakster.nl

Dit ben ik. Dit is niet mijn keuken, helaas.