posted by on Bijgerecht, Gezond, Recepten, Salade, Snel, Vega

2 comments

Ik heb niet zoveel met voetbal. Mijn broer was geen fan. Mijn vader ook niet. Thuis werd er dus zelden naar gekeken. Ik deed nooit mee aan een poultje. Ik wist niet wie de spelers waren*.

Ik versier het huis niet, ik trek geen oranje kleren aan. Ik ben niet zenuwachtig. Ik heb geen mening over de bondscoach, de Hunt en ik ben ook niet bezig met het uiterlijk van het de mannen van het Portugese elftal (alhoewel…). De buitenspelregel snap ik ongeveer.

Maar toch heb ik een reden gevonden om naar voetbal te kijken: er worden namelijk de meest fantastische uitspraken gedaan. Negentig minuten lang moet een commentator de wedstrijd vol praten. En na een wedstrijd worden spelers geïnterviewd die eigenlijk niks mogen zeggen. En dan hoor je een hoop leuke dingen.

Gisteren hoorde ik:

“Bijna is nog niet helemaal”

Tja. Soms is het allemaal zo simpel.

Bonensalade
Deze bonensalade is ook heel simpel. Door de scherpte van de bieslook en het frisse van de citroen en limoen is de salade verre van saai.

Bijgerecht voor 2 personen:

  • 150 gram verse doperwten
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram sperziebonen
  • eetlepel olijfolie
  • 100 ml kokend water
  • halve theelepel verse limoenrasp
  • halve theelepel verse citroenrasp
  • 15 blaadjes bieslook, fijngesneden
  • snuf peper en zout

Dop de erwten. Snijd de snijbonen heel fijn, schuin. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze heel in stukjes van ongeveer 3 mm. Verhit de olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de bonen en erwten toe en roer door, tot alles met olie bedekt is. Schep 30 seconden door de pan. Schenk het kokende water in de pan, zorg ervoor dat alles nét onder water staat. Doe een deksel op de pan en kook 2 minuten. Schep uit de pan in een zeef en vermeng met de citroen- en limoenrasp, de bieslook en een snuf peper en zout.M’n foto’s zijn dit keer ook lekker simpel. Gemaakt met mijn telefoon/Instagram. Mijn ‘echte’ camera doet even niet meer wat ik wil en ik ben er nog niet achter hoe dat komt.

*Behalve Patrick Kluivert. Ik vernoemde zelfs mijn goudvis naar hem. Dat was nog in de tijd voor hij iemand doodreed en iemand verkracht zou hebben.

Tags: , , , , , , ,

2 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie