posted by on Marrakech (feb '12), Reizen

13 comments

Marrakesh is overweldigend. Naast de oude stad (de medina) met nauwe straatjes, vlees dat op straat verkocht wordt, kleine riads, kruidenverkopers, ezels, brommertjes, fietsers, taxi’s en cafés met thee drinkende mannen, bestaat ook de nieuwe stad waar hippe hotels, clubs en internationale winkels opduiken. En als je de rode, geurige stad achter je wilt laten, kan dat: binnen een uur ben je in de bergen en valleien en zie je hoe de berbers daar leven.

Slaap in een riad, eet bij de locals of zoek naar restaurants waar authentiek gekookt wordt. Slenter door de medina en de parken en laat je daarna verwennen bij een spa. Trek de stad uit om frisse lucht op te snuiven en te genieten van de prachtige omgeving. Neem een kookles, het liefst eentje waarbij er weinig andere cursisten zijn zodat je al je vragen kunt stellen. Proef pastilla’s, eet uit de tajine, bekijk hoe filo vers gemaakt wordt. Onderhandel in je beste Frans of Arabisch, blijf lachen, drink thee en geniet van deze indrukwekkende stad!

Zelden neem ik souvenirs mee van een reis. Herinneringen aan vakanties bewaar ik in mijn geheugen, leg ik vast op foto’s, in een notitieboekje of zoals nu, op mijn site. De afgelopen dagen was ik in Marrakesh, een geweldige stad die ik nooit eerder bezocht. Mocht je er nooit geweest zijn, dan raad ik je aan om er snel naartoe te gaan.

Dit keer nam ik wel souvenirs mee: een heleboel specerijen die de komende tijd mijn gerechten zullen kleuren. Hopelijk genieten jullie daar net zo van als ik.

Tags: ,

13 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Smaakmaakster
  3. Nienke
  4. Es
  5. Annet
  6. Smaakmaakster
  7. Caroline

Trackback e pingback

  1. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om ...

Plaats een reactie