Spam

nov
2012
27

posted by on Gezond, Hoofdgerecht, Recepten, Vega

4 comments

Soms open ik bewust de spambox van mijn e-mailaccount. Als ik weer eens wil lachen om die onnozele en vaak slecht vertaalde berichten. Over het bestellen van Viagra of het vergroten van wat lichaamsdelen door middel van instant boosters. Of om die berichtjes die zogenaamd van mijn bank komen, waarin ik gevraagd word om mijn gegevens te mailen.

Niet alleen mijn mail, maar ook mijn blog heeft een spamfilter. Reacties op mijn artikelen in het Chinees of berichten als: “It’s funny goodluck do need prescription imitrex October 1, 2008. Later, the provider became aware that the patient was covered by other insurance. The other” halen dus (normaal gesproken) nooit mijn site. (Toch ben ik wel benieuwd naar de werking van imitrex, maar niet zo erg dat ik nog even op de link klik die bij het bericht zit.)

Daarnaast krijg ik ook subtielere vormen van lastpost. Of ik misschien eens naar dat en dat event wil komen (en daar natuurlijk lovend over wil schrijven). Of ik op mijn site iets wil vertellen over een nieuw product. Of ik misschien eens iets kan promoten. En heel soms zelfs: of ik tegen een vergoeding een week lang een bepaald bericht op mijn site wil plaatsen.

Blijkbaar is mijn blog interessant voor adverteerders. Meestal beantwoord ik zo’n bericht met een glimlach en laat ik weten dat ik van bloggen niet hoef te leven. Ik vertel lezers graag waar ik van houd, maar daartoe hoef ik niet aangezet te worden door een andere partij.

Toch maak ik nu een uitzondering…

Philippine, aka Liefde voor Lekkers, mailde me een tijdje terug. Haar vraag was heel simpel: of ik misschien kookboeken wilde ontvangen van de uitgever waarvoor ze werkt. En of ik daar dan misschien ook over wilde schrijven. En later: of ik dan mijn lezers op wilde roepen om op dat kookboek te stemmen, als ik het wat vond.

Omdat Philippine altijd zo ontzettend lief en enthousiast is, besloot ik ja te zeggen. En dus ga ik jullie nu vertellen dat Veg! een ontzettend mooi en fijn kookboek is. Niet omdat Philippine ontzettend lief en enthousiast is óf omdat ik zomaar een mooie kookboek kreeg, maar gewoon omdat het echt zo is.

De illustraties zijn mooi, de ingrediënten vaak verrassend, de receptomschrijving is helder. Veg! is niet alleen een boek voor de weekendmaaltijden, maar ook één voor de doordeweekse snelle hap. Veg! is een blijvertje. En had ik al gezegd dat Veg! ook nog eens genomineerd is voor de Kookboek van het Jaarverkiezing?

Winterfritatta uit Veg!

Bijgerecht voor 4 personen:

 • 3 eetlepels olijfolie
 • 500 gram wintergroenten in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Ik gebruikte:
  - 1 bietje
  - 1 rode ui
  - kwart winterwortel
  - stuk pompoen
  - 2 sjalotten
  - stuk knolselderij

 • halve teen knoflook, geperst
 • 6 eieren (M)
 • handjevol kruiden (ik gebruikte bieslook en platte peterselie)
 • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 30 gram zachte geitenkaas
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Doe alle groente (in blokjes) met de knoflook in een schaal (van ongeveer 20x 20 cm) en vermeng met de olie. Gaar dit in ongeveer 40 minuten in de oven. Schep regelmatig door.

Meng ondertussen de eieren met de kruiden, peper, zout en de Parmezaanse kaas. Schenk dit over de groenten en zet nog eens 20 minuten in de oven. Haal uit de oven. Zet de oven op de grillstand. Bestrooi de fritatta met de geitenkaas en zet nog 5 minuten in de oven. Serveer met een groene salade en wat pijnboompitten.

M’n foto’s blijven nog even ruk. Ik heb nog geen nieuwe camera aangeschaft en weet nog steeds niet of die er wel gaat komen…

4 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Smaakmaakster
 3. Claudia Reina

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie