posted by on Reizen

1 comment

I’m leaving in May (eigenlijk eind april, maar dat klinkt niet)
I want to be a part of it
New York, New York…

Mijn passie voor eten combineer ik graag met de reizen die we maken. Het lijkt redelijk obsessief, maar ik geniet er echt van: maanden van tevoren lees ik alles over de restaurants, markten en barretjes in de buurt van de plek die we bezoeken. Ik combineer recensies van internet en tijdschriften. Ik doorzoek Yelp, Tripadvisor, Time Out en Open Table. Ik neem contact op met kennissen uit het verleden, locals die misschien wel weten wat er speelt in hun stad. Ik maak een lijst met daarop tien keer meer restaurants dan we ooit kunnen bezoeken. En tegen de tijd dat we op vakantie gaan moet die lijst verkort zijn tot evenveel restaurants als reisdagen. Of nog iets minder, om toch niet te hard te hoeven hollen. Zodat we ook gewoon spontaan een restaurant binnen kunnen lopen zitten en het over ons heen laten komen (en als mijn vriend dan naar de wc is, check ik stiekem op internet wat anderen over dat restaurant of die bar zeggen).

Mijn missie voor de komende maanden is dus een lijst maken van de beste plekken van New York. Natuurlijk moet ik dé New Yorkse cheesecake gaan proeven, als inspiratie voor uitdaging nummer 21. En ik wil een pastrami sandwich eten en in China town is ook een hoop lekkers te krijgen, oh en goed Vietnamees, én, én, én…

In 2007 was ik al een paar dagen in New York. Zonder dat ik er ooit geweest was, herkende ik ontzettend veel. Het voelt alsof je constant in een filmset rondloopt, gehaast, druk, maar ook met goede restaurants en relaxte wijkjes buiten het toeristengebied. Eind april mag ik dus weer. Via airbnb vonden we een fijn appartement in Ditmas Park (Brooklyn). Na een dag het internet doorzoeken is het aantal restaurants op de long list al ongeveer honderd… En ach ja, al bezoeken we er twee, of één of, in het ergste geval, nul. Een gave reis wordt het toch wel.

Woehoe, ik heb er zin in!

River Café (rechts), mijn huidige nummer 1 op de lijst (bron foto)

Tags:

1 reactie

Trackback e pingback

  1. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New ...

Plaats een reactie