posted by on Bijgerecht, Filmpjes, Lunch, Recepten, Reizen, Snel, Uitdaging 30

8 comments

Deze week ben ik in New York, New York. De toerist uithangen, goed eten, beter eten en fantastisch eten. Ik weet het, ik heb een mooi leven. Een geweldig leven zelfs.

Om jullie niet het idee te geven dat mijn leven alleen maar feest is, laat ik jullie ook zien wat ik deze week nog meer deed…

Orgaanvlees bereiden

Als je nu nog aan het lezen bent, ben je óf heel nieuwsgierig óf een wereldverbeteraar omdat je vindt dat je van kop-tot-staart moet eten óf je bent opgegroeid met het eten van orgaanvlees.

Ik ben alleen het eerste en heb nu eenmaal zo’n stomme uitdagingenlijst waarop staat dat ik orgaanvlees moet bereiden. Super leerzaam, want met orgaanvlees ben ik niet opgegroeid en ik zou voor het eten van organen dus niet zo snel kiezen. Lever en hart bereidde ik een paar maanden terug. Met wat Indische kruiden en specerijen was dat goed te doen. Vorige week maakte ik dus lamsniertjes. Kijk, hier is het bewijs. Nu nog hersenen klaarmaken en dan is deze uitdaging écht klaar. (en nu weer snel van NY genieten)

Riñones al Jerez – Spaanse lamsniertjes

 • 4 lamsniertjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • een halve ui
 • teen knoflook
 • 2 eetlepels verse peterselie
 • eetlepel bloem
 • 100 ml sherry
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • takje tijm

Ontdoe de niertjes van hun vlies (als die er nog aan zit) en de harde stukjes. Snijd de niertjes in blokjes. Snipper de ui en snijd knoflook en peterselie fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Bak hierna de niertjes mee tot ze bruin zien. Voeg bloem, sherry, tomatenpuree, tijm en de helft van de peterselie toe. Laat 5 minuten inkoken. Serveer met de rest van de peterselie en brood.

Tags: , , , , ,

8 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Smaakmaakster
 3. Lot
 4. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie