posted by on Uitdaging 30

9 comments

Hiep, hiep, hoera! Er is er ééntje één!

Vriendin J. was er snel bij met het verzinnen van een opdracht voor mijn uitdagingenlijst. Haar opdracht had te maken met de verjaardag van haar dochter en de dochter van een andere vriendin. Deze week vieren deze lieve meisjes allebei hun eerste verjaardag. Verjaardagen waarbij behalve puzzels, boekjes, poppen, loopfietsjes, gillende kinderen en speelgoed dat geluid maakt ook iets anders hoort: een echte verjaardagstaart.

Mijn uitdaging was het maken van een taart mét marsepein en allerlei versieringen. Een uitdaging waar ik behoorlijk tegenop zag, omdat ik het gefröbel aan zo’n taart toch weinig meer met koken te doen vind hebben.

Gelukkig was ik een paar weken geleden al zo verstandig om te oefenen. Ik leerde toen dat:

 • je niet de ochtend van de verjaardag moet beginnen
 • je werkblad altijd heel schoon moet zijn
 • je héél veel tijd en geduld moet hebben
 • er een heleboel mensen zijn wiens hobby taarten versieren is en dat zij daar heel veel over op internet schrijven (met bijbehorende voorbeelden, foto’s en werkbeschrijvingen, handig voor mij!)
 • er ook héél veel voor deze hobby te koop is (een smoother, kwastje, doosje, kleurtje, uitstekertje, etc)
 • je daar dus bakken met geld aan uit kunt geven, als je wilt
 • de kant-en-klare ingrediëntenmixen vooral veel suiker en boter bevatten
 • er een heleboel standaard uitsteekvormpjes zijn, maar dat je net zo goed zelf een vormpje uit kunt snijden

En dus:

 • begon ik een week van tevoren
 • leende ik spulletjes van vriendinnen
 • koos ik voor fondant in plaats van marsepein (want iets minder zoet)
 • maakte ik zelf een vulling van mascarpone en frambozen in plaats één met botercrème
 • maakte ik de hele eetkamertafel leeg en was dat een week lang het terrein van al mijn taartvoorbereidingen, vol met uitstekertjes, kleurtjes en poedersuiker
 • printte ik zelf vormpjes en letters en stak ik die uit het fondant

Ik blijf het knap vinden dat mensen uren werken aan de versiering van een taart die er dan dus wel heel mooi uitziet, maar er niet beter door gaat smaken (het blijft toch een hoop suiker). Toch was ik niet ontevreden over mijn uitvoering van de opdracht. Leerzaam was het zeker en daarbij vulde het ook nog eens lekker de tijd toen ik een paar avonden alleen thuis was deze week.

Op het resultaat ben ik best trots. Tevreden ben ik nog niet (ben ik dat ooit?), vooral vanwege de bobbeltjes aan de bovenkant van de taart. Als iemand weet hoe ik daar vanaf kom (misschien toch zo’n smoother kopen?), dan hoor ik dat graag. Volgende week maak ik namelijk nog zo’n taart voor de dochter van mijn andere vriendin, want pas dan is de opdracht helemaal geslaagd.

Aardbeien-roomcake met mascarpone-frambozenvulling

Tags: , , ,

9 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Annet
 3. Nienke
 4. jeske
 5. Smaakmaakster
 6. Es

Trackback e pingback

 1. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
  [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag ...
 2. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
  [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés ...

Plaats een reactie