posted by on Bijgerecht, Gezond, Lunch, Sandwich, Snel

2 comments

IMG_0299

Dit recept kwam ik op internet tegen. Het komt uit het kookboek van Dean & Deluca, een Amerikaanse delicatessen(super)markt. Het waren de eerste tuna sandwiches die ik gemaakt heb, maar zeker niet de laatsten. Wat was dit simpel en lekker! In het originele recept zat nog een teen knoflook door de mayo. Dat vond ik zelf niet nodig.

Edit: toen ik dit voor de tweede keer maakte, kwam ik erachter dat de verhoudingen ook iets anders mochten liggen. Ik heb daarom de hoeveelheid tonijn aangepast naar één blikje. Dat bleek genoeg voor 8 boterhammen.

Tuna sandwich

Voor 8 sandwiches:

  • stuk winterpeen van 5 cm
  • 1 stengel selderij
  • halve rode ui
  • 1 blikje tonijn (ik gebruikte John West, tonijnmoot, met een vleugje water)
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • peper en zout
  • 8 boterhammen of broodjes
  • 6 flinke eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels limoensap
  • peper en zout
  • lekkere broodjes of boterhammen
  • evt. blaadjes sla en een tomaat in dunne plakjes

Verder:

  • keukenmachine

Bereiding:

Hak de winterpeen, de selderij en de rode ui grof in de keukenmachine. Doe dit mengsel over in een kom en meng met de tonijn, de peterselie en de bosui. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Roer in een kommetje de mayonaise, limoensap en peper en zout door elkaar.

Doe op de ene kant van het broodje of de boterham de tonijnsalade en op de andere kant de limoenmayo. Als je wilt, kun je nog een blaadje sla en een plakje tomaat op de salade leggen. Serveer direct.

Tags: , , , ,

2 reacties

Trackback e pingback

  1. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de ...
  2. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik ...

Plaats een reactie