Twee weken later…

aug
2012
26

posted by on Bijgerecht, Gezond, Recepten, Salade, Snel

7 comments

Voor de nieuwsgierigen: ik ben niet in een zwart gat gevallen, het gaat goed met me, ik leef nog. Twee weken geleden rondde ik mijn uitdagingenjaar af. Maar ook zonder uitdagingenlijst krijg ik mijn tijd goed gevuld. Zo goed zelfs dat er weinig meer gekookt wordt in casa Smaakmaakster. Een stuk vlees of vis op de grill, een salade erbij, dat vind ik momenteel wel culinair genoeg. Luiewijvenmaaltijden, noemt mijn moeder dat. Waarom dat woord ‘wijven’ erin zit, weet ik niet, want ook luie mannen kunnen deze maaltijden prima bereiden.

Vandaag was het weer zover. Na een eerste werkweek na een lange vakantie en een weekend met een avondje terras én drie feestjes, was ik lui. Geen zin om boodschappen te halen, geen enthousiasme om de keuken in te gaan en al helemaal geen zin om dingen op te ruimen of schoon te maken. En dus aten we wéér gemakkelijk: een bordje sla, gemaakt op zeer luie mensen wijze.

Luiemensensla met aardbeien

Voor 2:

 • 100 gram gemengde jonge sla
 • 10-15 aardbeitjes, gewassen, ontkroond en gesneden
 • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 4 blaadjes basilicum, in kleine stukjes gescheurd
 • paar plakjes Italiaanse of Spaanse ham, in stukken gescheurd
 • snuf peper en zout

Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Schep op.

Tags: ,

7 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Smaakmaakster
 3. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie