posted by on Uitdaging 30

3 comments

Nog drie uitdagingen in vijf dagen…

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze. Zo voelde het gisterochtend ook, toen de planning voor mijn laatste uitdagingen ineens overhoop lag, omdat de door mij bestelde hersenen niet bij de slager binnengekomen waren.

Maar gisteravond, toen vielen die laatste uitdagingen me helemaal niet zo zwaar. Toen ik op een tonnetje op het strand in de zon naar een hengel zat te staren, was ik die verkeerde bestelling allang weer vergeten. Ik was bezig met het uitvoeren van één van de laatste drie uitdagingen van mijn lijst en vriend E. ging me daarbij helpen. Het materiaal was in orde, de zagers pikten we nog even op in de buurt en het weer werkte fantastisch mee. Een mooi weer visser, dat was ik.

Ik wilde weten hoe dat was, dat vissen. Was het nou zielig voor de vissen, saai voor mezelf en irritant voor de zwemmers? Ook wilde ik leren hoe ik een visje moest fileren en bereiden. Zo lang eet ik namelijk nog geen vis en een jaar geleden, toen ik de uitdaging bedacht, had ik ook nog weinig ervaring met visjes in de keuken. Maar na een jaar vol uitdagingen en een vakantie in Sardinië ben ik echter fan van mossels, schelpjes, garnalen pellen en hele vissen op mijn bord, dus deze uitdaging was iets minder groot dan dat hij me een jaar geleden leek.

Terwijl de Duitse toeristen nog een laatste avondduik namen en de zon langzaam onderging, leerde ik hoe je door het juiste materiaalgebruik het milieu maar weinig belast en dat er toch ook wel regelmatig gecontroleerd wordt of je geen jonge vissen meeneemt. En dat vissen eigenlijk best heel ontspannend is. En dat ik het toch wel lastig vond om tijdens het kletsen op mijn hengel te letten. Of tijdens het dagdromen door te hebben dat er iets aan de lijn zit.

We vingen drie visjes. Eentje zat aan ‘mijn’ hengel. Na het binnenhalen, durfde ik hem zelf niet van het haakje te halen, maar gelukkig schoot E. me te hulp, nádat hij de bewijsfoto had gemaakt, dat dan weer wel.

De twee zeebaarsjes en de schar die we vingen, waren echter ondermaats en moesten dus terug de zee in. Die visjes kon ik dus niet fileren.

Vanmorgen ging ik naar de visboer, legde daar mijn uitdaging uit en vroeg hen mij te laten zien hoe zij een vis fileerden. We kozen voor een schol, een plat visje, baars was helaas niet voorradig. Het fileren werd me voorgedaan, ik deed het na, dat lukte aardig en zowel filet als graad en kop gingen mee naar huis.

Ik bakte de scholfilet, bestrooid met peper, zout en bloem, in roomboter. En met een citroentje, wat salade en roergebakken zeekraal, werd het een heerlijk zomers maaltje.

Een hobby erbij (alleen bij mooi weer), een uitdaging geslaagd. Nog twee te gaan…

Tags: , ,

3 reacties

  1. Smaakmaakster

Trackback e pingback

  1. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met ...

Plaats een reactie