posted by on Barbecue, Bijgerecht, Gezond, Lunch, Recepten, Salade, Snel, Vega

5 comments

Soms weet ik eventjes niet wat ik jullie moet vertellen, heb ik een tijdje nul inspiratie en kookte ik niets wat het noemen waard was. Maar nu heb ik ineens een periode waarin ik veel te veel met jullie wil delen en niet eens meer weet waar ik moet beginnen.

Ik start maar met het meest gemakkelijke: een recept (mag je het wel zo noemen, als het zó simpel is?) voor de barbecue. Daarna volgen later deze week de laatste recepten voor vegaburgers, een verslag van mijn vakantie naar Californië vorig jaar (!) en verhalen over twee opdrachten die ik deze week uitvoer: de Turkse barbecue en de Gateau Mariette. En heb ik al verteld dat zelfs (de enige echte) meneer Cees Holtkamp inmiddels is ingeschakeld om me te helpen met deze opdracht? Oh, ik moet nog zeven opdrachten trouwens. En ik heb nog acht weken om ze uit te voeren. En tussendoor ga ik ook nog op vakantie. En wat ik na het behalen van de opdrachten doe? Pff, dat weet ik nog niet helemaal.

Maar nu eerst…

Asperges op de barbecue

De zon scheen gisteren en dus wilden we barbecueën. Ik had echter al ingrediënten voor andere kookplannen in huis. Asperges onder andere. Gelukkig bedacht ik dat we die vast wel op de barbecue konden garen. En ja hoor, natuurlijk ging dat. Je kunt deze marinade ook voor andere groentes gebruiken. Courgette, shiitakes, …

  • 5-10 groene asperges
  • eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout
  • halve teen knoflook, fijngesneden of geperst

Verwijder het houtige uiteinde van de asperges. Maak een marinade van de overige ingrediënten. Schenk de marinade over de asperges. Laat een half uur staan. Gril op de hete barbecue een paar minuten, totdat ze beetgaar zijn.

Tags: ,

5 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Annet
  3. Smaakmaakster

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie