posted by on Lunch, Recepten, Snel, Zoet

9 comments

Drie weken geleden was ik bij de kapper. Hij vroeg me wat ik wilde en ik zei: “Oh, doe maar wat leuks. Ik doe er verder niet zoveel aan.” Hij: “Oh, dus je föhnt het bijvoorbeeld niet?”. Ik: “Nee, ik borstel het alleen.” Hij: “Dus je gaat ook weleens met nat haar de deur uit? Het is trouwens heel erg dood bij de punten.” Ik: “Oh ja, dat komt omdat ik al heel lang niet bij de kapper geweest ben.” En toen gaf hij de genadeslag (niet-wetend dat een metafoor waarin eten gebruikt wordt, me diep in mijn ziel zou raken): “Tja, ik kan wel alle ingrediënten voor een goede cake voor je op tafel zetten, maar als jij er verder niet mee aan de slag gaat, dan wordt het natuurlijk nooit een cake.”

Uiteindelijk besloten we dat hij mijn haar zou knippen, de dode punten zou verwijderen en dat we dan wel verder zouden kijken. Na het knippen liet hij me zien hoe ik heel simpel, met een paar krullers, mijn haar heel mooi kon stylen. Wow, dat zag er gaaf uit! Zelfs de andere klanten knikten bemoedigend naar me. Oh, wat voelde ik me mooi en vrouwelijk! Het stylen zou een klusje zijn van 5 minuten, dat ik elke morgen gemakkelijk zou kunnen doen.

5 minuten maar?

Ik besloot die dag dat het tijd was voor verandering. Niet dat ik er altijd als een slons bijloop, maar ik mag weleens wat meer aandacht aan mijn uiterlijk besteden. Ik bedacht dat ik misschien wat vaker make-up moest gebruiken. Ook dat kostte maar een minuut of 5. In 10 minuten kon ik er echt beter en verzorgder uitzien.

Drie hele weken hield ik dit vol: iedere dag ging ik iets eerder uit bed, ik bracht make-up op en deed dingen met mijn haar.

Maar ja, die 10 minuten kon ik ook gebruiken voor een lekker ontbijt: sapjes persen, eitjes bakken én wentelteefjes maken.

Vandaag was ik er klaar mee. Ik koos voor de oude, vertrouwde minder verzorgde look én wentelteefjes. Morgen probeer ik het weer.

Wentelteefjes
Ik gebruik in dit recept Turks brood, omdat dat weinig korst heeft. Je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ wit brood pakken en de korstjes eraan laten of juist verwijderen.

Voor 6 wentelteefjes (2 personen):

 • 6 sneden Turks brood (snijd ze zelf in plakken van ongeveer 15 cm lang en 1,5 cm dik)
 • 200 ml melk
 • rasp van de schil van een halve citroen
 • halve theelepel kaneel
 • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
 • 1 ei, doorgeroerd
 • snuf zout

Om in te bakken:

 • 2 eetlepels (room)boter

Meng alle ingrediënten voor de wentelteefjes (behalve het brood natuurlijk) in een kom. Verdeel dit mengsel over 2 diepe borden. Leg hierin de sneden brood. Draai het brood na een minuut om.

Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is en de pan goed warm, leg je 3 sneden brood in de pan. Bak iedere kant een minuut of 3, tot het brood bruin is. Serveer warm.


 

Tags: , , , , , ,

9 reacties

 1. Smaakmaakster
 2. Smaakmaakster
 3. Smaakmaakster
 4. Myra
 5. Annet
 6. Es

Trackback e pingback

 1. Smaakmaakster | Es' Factory
  [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat ...

Plaats een reactie