posted by on Barbecue, Bijgerecht, Gezond, Salade

1 comment

IMG_0285

De laatste dag van onze vakantie is aangebroken. We laten ons nog even flink verwennen in Vegas. Vanavond gaan we nog een keer heerlijk uit eten en dan kan ik morgen vol food-inspiratie naar huis.

Ik las dat in augustus de zon weer gaat schijnen, dus de barbecue kan misschien volgende week gewoon aan. Nu alvast dit frisse, lichte recept…

Dilemma van een foodblogger: een paar weken terug bracht ik bij een barbecue een salade en zeebaars mee. Het recept was niet van mezelf, maar overgenomen van internet (bron: epicurious). Een vriend vroeg me of het recept ook op mijn site kwam. In principe plaats ik recepten van mezelf of recepten die gebaseerd zijn op een recept van een ander, maar dit is gewoon letterlijk een recept van een ander. Of ja, ik heb wat gerommeld met de verhoudingen, dus het is een beetje van mezelf. Maar goed, aangezien ik dit allemaal al zit te typen, betekent dat dat ik mijn besluit heb genomen. Ook recepten van anderen mogen er op, mét bronvermelding, als ze maar binnen het straatje van Smaakmaakster passen: gemakkelijk, (gezond), simpel. En ja, er zit koriander en limoen in, dus dan mag het ook.

Zeebaars met tropische salsa
Ik meng niet zo vaak groente en fruit met elkaar, maar in deze salade is het verrassend lekker.

Omdat het hier om een salade gaat, hoef je niet zo precies te zijn met snijden en hoeveelheden. Probeer alleen de verhoudingen kloppend te houden.

Bijgerecht voor 6 personen:

Salade:

  • kwart verse ananas in stukjes van ongeveer 2×2 cm
  • hele mango zonder pit en schil, in stukjes van ongeveer 2×2 cm
  • halve rode paprika in stukjes van ongeveer 2×2 cm
  • 1/3 komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd met een theelepel, in dunne plakjes gesneden
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 1 grote tomaat, in kleine stukjes, vocht zoveel mogelijk verwijderd
  • 3 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 2 eetlepels munt, fijngesneden
  • halve rode peper, fijngesneden
  • 2 eetlepels limoensap
  • zeebaarsfilet
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Meng de ingrediënten van de salade door elkaar in een kom. Zet minstens een uur, maar maximaal 4 uur in de koelkast. Niet langer, want dan verkleuren de ingrediënten.

Bestrijk de zeebaars met een kwastje met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Bak de zeebaars op de barbecue, 5 minuten op elke kant.

Serveer de zeebaars met de salsa. Je kunt de salade de volgende dag nog gewoon eten. Hij ziet er dan alleen iets minder lekker uit.



Tags: , , , , , , , , ,

1 reactie

Trackback e pingback

  1. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk ...

Plaats een reactie