posted by on Bijgerecht, Gezond, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salade, Snel

2 comments

Gisteren maakte ik het fornuis schoon. Niet omdat ik allerlei heerlijkheden gemaakt had en daarbij had gemorst of gespetterd, niet omdat ik weer eens uitgebreid gekookt had en dus ook had gekliederd, nee…

Ik maakte het fornuis schoon, omdat er stof op lag.

Eerder vertelde ik het al: er wordt de laatste tijd maar weinig gekookt bij ons thuis. We hebben het druk, zijn veel van huis, eten regelmatig buiten de deur en willen dan thuis even he-le-maal niets.

En als ik dan toch iets maak, dan moet het zo simpel mogelijk zijn.

Couscous met kipfilet en granaatappel en kruiden

Voor 2 personen:

  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • eetlepel olijfolie
  • halve theelepel paprikapoeder
  • kwart theelepel kerriepoeder
  • snuf kaneel
  • snuf komijn
  • 200 gram couscous
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • half blokje groentebouillon opgelost in kokend water
  • pitten van een halve granaatapppel
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 2 eetlepels munt, fijngesneden

Meng de kipfilet met de olie en de specerijen in een kom. Laat minstens een half uur marineren.

Doe de couscous in een schaal, meng met olie, peper en zout. Schenk de bouillon over de couscous tot de couscous net onder water staat. Dek af met folie en laat 5 minuten rusten.

Bak de kipfilet in een koekenpan in een paar minuten, tot het net gaar is.

Roer de couscous door met een vork. Voeg de kruiden, de granaatappelpitten en de gebakken kip toe. Breng eventueel op smaak met meer peper en zout.

Tags: , ,

2 reacties

  1. Smaakmaakster
  2. Es

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Plaats een reactie