posted by on Drinken, Vega

5 comments

P1020100

Gisteren heb ik mezelf iets teveel werk op mijn hals gehaald. Er kwamen drie vriendinnen eten en ik dacht: leuk, dan kan ik allemaal nieuwe dingen proberen. Wat resulteerde in zes nieuwe recepten, waarvoor ik twee keer naar de markt moest fietsen, waarvan ik aantekeningen moest maken en alles moest wegen en meten. Dus ik stond gisteren de hele dag in de keuken, wat ik natuurlijk wel heel leuk vond.

Maar nu zit ik dus met het nawerk: een heleboel foto’s die ik uit moet zoeken, recepten die ik moet uitwerken en een stapel afwas. En pijn in mijn rug. Maar ik weet niet of dat komt van het staan in de keuken of het lange in bed liggen. Want ja, misschien heb ik toch wel een jet lag, want ik werd net wakker van een berichtje op mijn telefoon. Om 12 uur!

Ik begin maar even met het simpelste recept.

Zomers drankje met gember en limoen

Voor 6 limonadeglazen:

 • 750 ml water
 • 3 cm gember, geschild en fijngesneden
 • 2 eetlepels honing
 • 1 eetlepel (fijne) kristalsuiker
 • sap en rasp van 1 limoen
 • schijfjes limoen, ter decoratie

Zet het water in een steelpan op het vuur. Breng aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg de andere ingrediënten aan het water toe. Roer met een houten lepel totdat de suiker opgelost is. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan (zodat je niet teveel vocht kwijtraakt). Zet het vuur uit en laat alles nog een half uur trekken. Doe het drankje door een zeef over in een andere kom. Laat helemaal afkoelen in de koelkast. Schenk in glazen en serveer met ijsblokjes en/of limoenpartjes.

Tags: , , ,

5 reacties

 1. Nancy
 2. Smaakmaakster
 3. Nancy

Trackback e pingback

 1. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
  [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember ...
 2. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
  [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als ...

Plaats een reactie