Gebaseerd op een recept van Caroline Brouwer
– 150 gram ongezouten roomboter, in stukken
– 150 gram lichtbruine basterdsuiker
– 2 eieren
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram tarwemeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 100 gram walnoten, grof gehakt
– 100 gram rozijnen
– 2 appels, in kleine stukken gesneden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier. Vermeng boter, suiker en eieren met een mixer tot een romig geheel. Voeg bakmeel, tarwemeel, bakpoeder en kaneel toe en mix goed. Schep 3/4 van de walnoten, alle rozijnen en de appels door de mix. Schenk in de bakvorm en bestrooi met de rest van de walnoten. De baktijd is afhankelijk van de grootte (hoogte) van je bakvorm. Controleer na ongeveer 45 minuten met een satéprikker of de cake al gaar is. Zo niet, dan bak je hem wat langer.