Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Barbecue > Aziatische kipburgers

Aziatische kipburgers

icon-calendarDate: 1 July 2011

icon-commentComments: 0

Zelf burgers maken is ontzettend gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een fatsoenlijke keukenmachine en wat kruiden. Als basisproduct kun je vis of gehakt gebruiken, maar ook met kip kun je heerlijke burgers maken. Deze burgers hebben een Aziatisch tintje door het gebruik van limoen, koriander en munt.

Aziatische kipburgers

Voor 2 personen:

De burgers:

  • 2 kipfilets (als je goedkope kipfilet gebruikt, zul je merken dat de burgers veel ‘natter’ zijn, dat is eigenlijk niet de bedoeling)
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • halve rode peper, fijngesneden (gebruik minder als je niet van pittig houdt)
  • rasp van een halve limoen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
  • snuf zout

Beleg:

  • handje veldsla of ijsbergsla
  • harde broodjes, vers of afbakken volgens verpakking
  • kwart komkommer, in schuine plakken gesneden

Evt:

  • 3 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • elektrische grill, grillpan of koekenpan

Bereiding:

Snijd de kipfilet in stukken. Meng de kipfilet met alle andere ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine en snijd alles fijn. Vorm met de handen burgers, 2 grote of 4 kleine. Zet ze even weg in de koelkast om op te stijven.

Bak de burgers op middelhoog vuur in een grillpan of koekenpan. Zelf gebruik ik een elektrische grill. In ongeveer 10 minuten moeten ze gaar zijn. Bak ze niet te ver door, want dan worden ze droog.

Beleg het broodje met wat sla en een paar plakjes komkommer. Leg daarop de burger. Als je dat lekker vindt, kun je er nog mayonaise gemengd met limoensap, peper en zout op doen.

 

 

Tags: bosui, kipfilet, komkommer, koriander, limoen, munt, rode peper, sesam

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)