Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Hoofdgerecht > Bánh mi sandwich

Bánh mi sandwich

icon-calendarDate: 8 March 2015

icon-commentComments: 0

Een broodje bami? Nee. Bánh Mi… Bami? Nee, B-Á-N-H MI. Oh, bami. Zucht…

Bánh mi dus. Vietnamees voor een broodje met iets. Door de Fransen (koloniale periode) ingebracht. Lekker.

Bánh mi met wortel, radijs en gehaktballetjes

Voor 4 sandwiches

  • groot wit stokbrood, in vier stukken gesneden
  • halve winterwortel, in dunne reepjes (julienne) gesneden
  • bosje radijs of een halve rettich, in heel dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • zout en peper
  • 300 gram half om half gehakt
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel srirachasaus (of sambal of extra rode peper en een teen knoflook)
  • halve rode peper, fijngesneden
  • arachideolie
  • verse koriander
  • kwart ijsbergsla in reepjes
  • mayonaise naar smaak

Vermeng de wortel, radijs, rijstazijn, suiker met flink peper en zout in een schaal.Laat een uur op kamertemperatuur staan. Schep regelmatig om. Laat daarna uitlekken in een zeef.

Meng ondertussen het gehakt met de bosui, basilicum, vissaus, srirachasaus en peper en zout. Vorm er balletjes van ten grootte van golfballen.

Bak de balletjes in wat arachideolie.

Besmeer de stokbroodjes met mayonaise. Beleg ze met de ijsbergsla, koriander, de uitgelekte wortel/radijs en de balletjes.

Tags: banh mi, broodje, lunch, sandwich, vietnamees

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)