Beste Sergio,
Toen mijn vriend woensdag tegen me zei dat ik zondag om 10 uur klaar moest staan voor een verrassing, wist ik nog niet wat ik daarvan vond. De dag ervoor zouden we namelijk lekker gaan barbecueën en daarbij een wijntje drinken, dus ja, ik vond 10 uur nogal aan de vroege kant. Ik verwachtte een actieve verrassing. Ik dacht dat ik uit een vliegtuig moest gaan springen, een natuurgebied moest gaan bekijken of een dag in een stad ging rondslenteren. In combinatie met een avond ervoor flink eten en drinken, zou dat niet zo’n succes zijn.
Voor we vertrokken, zei mijn vriend dat ik niet hoefde te ontbijten, dus ik heb mijn eierkoek laten liggen. Ik was zenuwachtig, omdat ik geen idee had wat we gingen doen. Zelfs toen we richting Westerscheldetunnel reden, had ik nog niets in de gaten. Toen hij vertelde dat we op weg waren naar jouw restaurant, Oud Sluis, moest ik een beetje huilen. Gelukkig vond hij dat niet zo gek. Minder gek in ieder geval dan kilometers rijden om naar de gevel van een toprestaurant te gaan kijken, zoals we weken geleden in Californië deden, zei hij.
Gisteren werd ik 30. Mijn dertigste verjaardag kan nooit meer over. Jij en je team hebben ervoor gezorgd dat het de beste verjaardag was die ik me kon wensen.
Het interieur van je restaurant is prachtig. Het is modern sjiek, goed verlicht, sfeervol en intiem en vanuit onze plaats konden we alles en iedereen goed bekijken. Het is niet onpersoonlijk, groot en stijf, wat ik wel verwachtte. We werden de hand geschud door de mensen die ons bedienden: leuke jonge mensen, vlot, maar ook correct. Vooral over de sommelier heb ik me verbaasd. Hoe oud is ze? 25? En nu al zo goed! De jongen die ons dessert kwam brengen was mijn lievelingsober, hij lachte zo ondeugend.
We zagen al dat jij er ook was. Af en toe liep je het restaurant binnen om mensen een handje te geven en ze een fijne voortzetting te wensen. Toen je bij ons langskwam, zat ik te trillen op mijn stoel. Toen je zei: “Ik heb je website bekeken” keek ik je glazig aan en siste ik tegen mijn vriend: “Hoe kan dit? Wat is dit?” Het was een beetje verwarrend voor je, je dacht door mijn reactie dat je mis was. Vervolgens zei je dat je mijn site mooi vond, ook de foto’s en dat je het leuk vond om te zien dat ik zo’n passie voor eten had en ook dat ik er vooral mee door moest gaan. Ik heb met open mond naar je zitten kijken. Ik weet ook niet of je echt mijn site hebt gezien, want daar heb je volgens mij helemaal geen tijd voor. Maar het maakt niet, want je zei van wel.
Toen ik van de wc kwam, zag ik je weer. Je lachte toen naar me, heel aardig. Later dacht ik dat je me misschien een beetje uitlachte omdat ik van het herentoilet af kwam, al voor de tweede keer trouwens. Dat is wel een beetje onduidelijk, hoor. Als die deuren open staan weet je echt niet dat er nog een damestoilet achter zit.
Briljant trouwens, die stickers met OSH erop om het wc-papier mee dicht te plakken. Ik heb er stiekem eentje in mijn zak gestoken, als aandenken.
Het eten was subliem. Ik heb dingen gegeten waar ik nog nooit van gehoord had. Bereidingen gezien die ik niet snapte. Een opmaak als schilderijtjes. Dat je nog vóór je eerste gang al 3 gerechtjes op 6 bordjes met op elk bordje 20 smaken krijgt, is natuurlijk overweldigend. Dat is weer eens iets anders dan een amuse op zo’n lepel.
Omdat ik alles bewust mee wilde maken, heb ik niet teveel gedronken. Ik koos dus voor een wijnarrangement met halfvolle glazen. Alles was even heerlijk. Van die dessertwijn heb ik de naam nog opgeschreven. We hebben geleerd over een ‘foute’ Franse druif, we dronken een wijn die duidelijk naar rozen smaakte en we hadden een Griekse en een Hongaarse wijn en de cocktail met perzik was ook fantastisch. En oh ja, sake.
Bij elke gang kregen we een uitgebreide uitleg. We zaten tijdens zo’n verhaal dan braaf te knikken, maar als de ober weg was, wisten we nog maar 10% van wat hij verteld had. Gelukkig stond op tafel een boekje waarin in hoofdlijnen alles stond wat we aten. Er was ook ruimte voor aantekeningen. Ik heb het hele boekje volgeschreven én heel veel foto’s gemaakt. Ik weet niet wat de andere gasten daarvan vonden. Ik gebruikte geen flitser ofzo hoor, maar de andere mensen die er waren zagen er toch uit alsof ze dat beneden hun stand vonden. Ook dat stel met hun dochter van een jaar of zes. Maar nee, daar kan ik niet over oordelen, want iedereen die er zat heeft moeten wachten en misschien ook wel moeten sparen, voor ze bij jou terecht konden.
Als ik wist dat ik naar je toe zou komen, had ik me iets fatsoenlijker aangekleed. Dan had ik op zijn minst oorbellen ingedaan en wat make-up gebruikt. Of heb je niet gezien dat ik de nacht ervoor nauwelijks had geslapen omdat ik te zwaar had gegeten en wat had gedronken?
Je zei dat ik je alles mocht vragen, maar toen we in de keuken mochten kijken, kwam ik niet verder dan “Hoeveel mensen werken hier?” en “Ben je ook weleens in je andere restaurant?” Achteraf wil ik zoveel van je weten. Is het bijvoorbeeld niet ongelofelijk zwaar om altijd op dit niveau te moeten presteren? Wanneer heb je tijd om gerechten te ontwikkelen? Waardoor laat jij je inspireren? Heb je zelf nog dromen? Hoe kom je aan zulk geweldig personeel? Wat is het vieste wat je ooit hebt gegeten? Wie vind jij nou een goede kok? Waarom heb je gekozen voor Rituals producten bij de toiletten? Hou je, net als ik, ook van frikandellen speciaal?
In de keuken zei je nog eens tegen me dat ik vooral door moest gaan met mijn site. Dat vond ik heel aardig van je. Waarschijnlijk zal ik er het komende jaar nog heel vaak aan terug denken.
Heb je trouwens ook gezien dat ik 30 opdrachten ga uitvoeren? Eén ervan is een dag stage lopen in een toprestaurant. Dus mocht je een keer tijd en zin hebben om me wat dingen uit te leggen, dan zou ik het leuk vinden als je me mailt.
Er was een theekaart, een krukje voor mijn handtas, 5 verschillende soorten krab, zeebaars, duif, gerookte chocolade, kokos-frambozenijs, zes bordjes met extraatjes voor bij de koffie. Alles was licht en verfijnd. Ik proefde veel Oosterse smaken. Was het jonge Thaise basilicum wat in bijna iedere gang ergens verstopt zat? (Edit: ik weet nu dat het limoen- of citroencress moet zijn geweest)
En de muziek! Waarom merkten we niet eens dat het overging van een relaxt achtergrondmuziekje naar dansmuziek die niet zou misstaan in een gemiddelde Berlijnse club?
En er was een plastic taart met kaarsjes die ik uit moest blazen. Het hele restaurant keek. Ik was zo zenuwachtig dat het me niet in één keer lukte. Maar ach, ik heb nu toch weinig wensen meer. En er werd voor me geklapt en er zat een verrassing onder. Die doodshoofdjes op de taart, was dat een soort knipoog vanwege het burgerlijke ervan? Het extra dessert met ananas dat ik kreeg was geweldig. Mijn vriend kreeg ook een hapje.
Het chocolaatje bij de uitgang, voor thuis, zal ik voor altijd bewaren. Evenals de haar die ik vond op mijn tafeltje. Hij was vrij lang en precies jouw kleur.
Ik ben nogal van de tijd. Ik weet vaak goed in te schatten hoe lang dingen duren en hoe laat het is. Toen we naar buiten stapten, wist ik zeker dat het een uur of 3 was. Het was 5 uur. In het centrum van Sluis keek iedereen naar me. Ik denk dat ze konden zien dat we net van jouw restaurant kwamen, Sergio. Ik had namelijk een grijns op mijn gezicht van oor tot oor. Die zit er nu, een dag later, nog steeds.
Behalve jou en je team, ben ik natuurlijk ook mijn vriend heel dankbaar. Hoe gaaf is het dat je op je dertigste verjaardag gaat eten bij één van de beste restaurants ter wereld? Mijn vriend wist dat hij me niet blijer kon maken dan met dit cadeau. Ik had hier nooit van durven dromen. Ik heb nooit gedacht dat ik zoiets mee zou maken. Ik kan hier de rest van mijn leven op teren.
Op de terugreis heb ik weer gehuild. Dit keer omdat het voorbij was. Mijn avondeten was de eierkoek die ik ‘s morgens had laten liggen. Het was goed zo.
Sergio, waarschijnlijk zul je dit nooit lezen, maar ik wilde je dit toch graag vertellen. Wat jij doet, is niet wat ik ambieer, maar het was ongelofelijk inspirerend. Bedankt!
Groetjes, Femke
Dit is ongeveer mijn beleving van 14 augustus 2011 tussen 12 en 5. Ik hoop dat jullie snappen dat je dit verhaal met een dikke knipoog moet lezen. Natuurlijk heb ik geen haar van Sergio mee naar huis genomen en natuurlijk zijn er belangrijkere zaken in het leven dan een fantastisch restaurant of een goede kok. Maar ik heb wel een geweldige middag gehad.
12 comments
Trackbacks and pingbacks
-
2texture
3accomplish -
3unabated
3arkansas -
3pinkerton
3germanic -
2properties
1senegal -
3threads
3mission -
3moisture
2inalienable -
1workout
1retrieved -
1parishes
3gregarious -
3disappointed
1publicity -
1affiliation
2portugal -
2intoxicating
3exuberance -
1dictator
1incoming -
1industrial
2dexterously -
2figurative
2invalid -
2commentary
2ballroom -
3occasions
2vaunting -
3consults
2innermost -
2mutable
1graphical -
3enhancing
2instantaneously -
3punctilious
1plenipotentiary -
2bravado
3feeling -
2crystal
3adjectives -
2vitamin
1unobtrusive -
1recrimination
2centered -
3equivocal
2voluble -
3nirvana
3wrongdoing -
2procurement
1paprika -
1violate
1republic -
1roberts
2storing -
2inspections
1manliness -
2puerile
3underwent -
3assignments
3nazarene -
3employed
3invitation -
2critically
3memorial -
3established
3cooling -
2velocity
1democritus -
1gravitation
2postponement -
3decided
2lacquer -
2northeast
2businesslike -
1delivering
3pristine -
2reverse
3lighthouse -
3catalogues
2overshadow -
2wellington
3snowball -
1contiguous
3outlive -
2undertaken
3orientation -
2armament
1important -
3reconstruction
3inaugurate -
3fatalism
2enamored -
3windlass
3whereas -
3screech
1hickory -
1entitle
3medicines -
2infanticide
3decipher -
1substitute
2biological -
3enquiry
1judicial -
1technological
1anodyne -
2magnify
2fragile -
1palermo
2profitless -
2dubious
3inextricable -
3hydrochloric
3montreal -
2regarding
2lethargic -
3physiological
1pedantry -
1appreciate
1thirty-four -
2odoriferous
3vengeful -
1expensive
2children -
2context
2dolphin -
1bondage
1simulations -
1suddenly
2inflammatory -
1shambles
1performer -
3mongolian
1intrust -
3overweening
2storehouse -
3citizens
3possession -
2thesaurus
1johnson -
2convenient
3johnson -
1roguish
3lettuce -
3virtually
1eighty-four -
1unnecessarily
1myspace -
1trinity
1identity -
1preview
2italiano -
3equations
2disclaimed -
3ungenerous
2collapse -
2interpolation
2crevasse -
3paradox
3gunshot -
2cumbersome
1virtual -
1implications
3aggravation -
1markers
1sexuality -
3zoophilia
2creeper -
2hardware
2postmark -
2transmitter
1phillip -
1that'll
3recorders -
2persecute
3erudition -
2paperback
3invitation -
2peddler
2dejection -
1illinois
1committees -
2counterpart
1lethargy -
2alternation
3leniency -
2conversation
3remember -
2artisan
3smallest -
2attributes
1authority -
3definitive
2passengers -
3seville
1astride -
3cashier
3plastered -
3profile
3hygiene -
3navigate
2voluble -
2savoury
2programmes -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
[…] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Spinaziestamppot Smaakmaakster
[…] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op… -
Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
[...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor… -
Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
[...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...] -
Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
[...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En… -
PINDAKAASKOEKJES |
[...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om… -
Magere taarten « Bolleman bakt
[...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,… -
Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
[...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...] -
Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
[...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het… -
Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
[...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart… -
California dreaming… | Smaakmaakster
[...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...] -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen… -
Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
[...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.… -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was… -
Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
[...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen… -
Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
[...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
[...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen… -
Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
[...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:… -
Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
[...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...] -
Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
[...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het… -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] Het geschreven recept vind je hier. [...] -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op… -
Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
[...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen… -
Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
[...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend… -
Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
[...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na… -
Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
[...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om… -
Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
[...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf… -
Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
[...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...] -
Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
[...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...] -
2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
[...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het… -
Maple syrup scones | Smaakmaakster
[...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het… -
Foodblogevent round-up « The Fat Judge
[...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of… -
Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
[...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een… -
‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
[...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch… -
Smaakmaakster | Es' Factory
[...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat… -
Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
[...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf… -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
[...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Een hele verbetering… | Smaakmaakster
[...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...] -
Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
[...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is… -
Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
[...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor… -
Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
[...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...] -
Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
[...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en… -
Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
[...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...] -
“Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
[...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een… -
Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
[...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen… -
Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
[...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…
@Chris: Bedankt! Zucht, ja…
Geweldig verhaal! Je lijkt wel een verliefde puber. Er had Lieve Sergio boven moeten staan…
Jee, Femke, wat een ontzettende leuke site heb en wat schrijf je leuk! Ik heb je net ontdekt via het foodblog event voor de aziatische salade en kwam nu bij sergio uit… Ik ben jaloers op je.. Eten bij Sergio staat ook nog hoog op mijn verlanglijst!
Ik kom zeker nog eens terug hier!
Bedankt voor alle leuke reacties! Jeeh!
geweldig! zowel de beleving als het verhaal. Blijf zo jong en vol verwachting en verbazing, please!
Super Femke, wat een mooi cadeau en een fantastische beleving!
wow femke! Wat een ontzettend gaaf kado. En wat ben ik stiekem enorm jaloers!!! Mooi verhaal
wow Fem, wat een verhaal, ik heb helemaal kippevel… wat een prachtig verjaardagscadeau!
Geweldig femke!! Ik was er zo in verdiept in de wachtkamer van het ziekenhuis dat ik het niet eens erg vond dat de dokter wat uitloopt. Sterker nog, als hij me geroepen had had ik het waarschijnlijk niet eens gehoord. Wat een verhaal :-). En ik ben duidelijk niet HET schrijftalent van de familie :-).
Wow! Als er een god bestaat is het Sergio Herman. Wat heb je dat weer mooi opgeschreven. Ik hoop dat Hij het leest.