Zo’n bloemkoolsoep lijkt misschien heel winters, maar toch past hij juist goed bij het voorjaar. De bloemkolen komen namelijk (ook)deze maand van het land en dus kun je ook in het voorjaar zo’n soepie maken.
Bloemkool is al romig van zichzelf. In de meeste recepten voor bloemkoolsoep wordt meer slagroom en/of melk gebruikt. Ik gebruikte maar 100 ml en daarmee vond ik de smaak al geweldig romig en vol. Prima voor in de winter, maar zeker ook goed in het voorjaar.
‘Romige’ bloemkoolsoep
Voor 4 grote koppen soep
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst of fijngesneden
- halve theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel Indiase currypasta (Pataks)
- 750 gram bloemkool
- 750 ml kippenbouillon
- 2 kardemompeulen, geplet
- 3 kruidnagels
- 100 ml melk
Verhit de zonnebloemolie in de pan. Voeg ui en knoflook toe en bak 5 minuten op laag vuur. Roer regel,atog door. Voeg de komijn en de cyurrypasta toe en bak 1 minuut. Voeg de bloemkool toe en bak dit weer een minuut of 5. Voeg kippenbouillon, kardemom en kruidnagels toe (let op! deze moeten er later weer uit). Kook nog 15 minute met een deksel op de pan op laag vuur.
Verwijder de kruidnagels en de kardemom. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de melk er bij en verwarm nog even door. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat water toe.