Voor 2 personen:
stuk Turks brood van ongeveer 10×10 cm (ik neem altijd de bruine variant voor dit recept)
1 kipfilet
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
snuf zout
theelepel mosterd
eetlepel citroensap
3 ansjovisjes
handvol basilicum
eetlepel peterselie
eetlepel olijfolie
1 eidooier
2 eetlepels zonnebloemolie
1 romaanse sla
halfvol handje basilicum
3 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipfilet op een stuk bakpapier en bedek met een eetlepel olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Leg de boordblokjes op een ander stuk bakpapier en bestrooi ook met peper en zout en een eetlepel olijfolie. Bak de broodblokjes in ongeveer 15 minuten tot croutons. Schep af en toe om. Laat afkoelen. Gaar ook de kipfilet in de oven in ongeveer 25 minuten. Laat buiten de oven afkoelen.
Doe het zout, de mosterd, het citroensap, de ansjovis, de basilicum, peterselie en de olijfolie in een mengbeker van de staafmixer. Leg hier bovenop de eidooier. Zet de staafmixer over de eidooier en mix. Giet nu heel langzaam de twee eetlepels zonnebloemolie erbij en mix tot je een dikkere dressing (meer een soort basilicummayo) hebt.
Was de Romaanse sla en snijd in grove stukken. Trek reepjes van de kipfilet en doe die, met de croutons en de rest van de basilicum (gescheurd) bij de sla. Breng op smaak met de dressing en bestrooi met de Parmezaanse kaas.