“En heb je dan ook echt iets gewonnen? Zoals bijvoorbeeld een flatscreen tv?”
“Nee, schat. Meedoen aan zo’n foodblogevent, dat doe je alleen voor de eer.
En voor de -virtuele- gezelligheid. Maar nu mag ik dus de gastvrouw zijn en het thema kiezen.”
Foodblogevent: eetliefhebbers/bloggers sturen een recept in rondom een bepaald thema, bedacht door de host van die maand, die weer aangewezen is door de host van het event van vorige maand. Heb je ‘m?
Tot een jaar geleden had ik nog nooit van een foodblogevent gehoord. Toen ik ontdekte wat het was, bedacht ik dat ik een keer mee wilde doen. Eén van mijn uitdagingen werd dan ook ‘deelnemen aan een foodblogevent’. Dat bleek super simpel en het werd dan ook de eerste opdracht die ik afvinkte van mijn uitdagingenlijst.
Vorige maand deed ik weer mee. Ik bedacht recepten voor de picknickmand van Jacobien en vandaag hoorde ik dat zij mij koos als host voor deze maand. Jeeh!
Een thema bedenken vond ik niet moeilijk. Ik heb jullie recepten namelijk heel hard nodig… Op mijn blog lijkt het alsof ik altijd heel erg verantwoord eet en kook, maar er is iets wat jullie niet van me weten:
Ik heb nog nooit alleen voor mijzelf gekookt. Echt. Nog nooit.
Koken voor mezelf vind ik suf, tijdverspilling, zonde van de moeite. Tot een paar jaar terug zorgde ik er altijd voor dat ik eters te gast had. Dan kwamen een vriend of vriendin eten, niet alleen voor de gezelligheid, maar ook omdat ik het zo verschrikkelijk vond om in mijn eentje te eten. Tegenwoordig vind ik een avondje alleen thuis zijn niet zo erg, maar ik kook nog steeds niet voor mezelf.
Maar met een vriend die erg vaak weg is voor zijn werk, ben ik dus ook erg vaak alleen thuis en dat betekent dus dat ik regelmatig iets opwarm, een boterham smeer, een eitje bak of een tosti eet. Maar als je dat een dag of tien per maand doet, dan is wordt op den duur toch wel ongezond.
En dus…
Bedenk een gemakkelijk, licht, maar voedzaam recept voor één persoon (of twee, dan eet je er gewoon twee dagen van) met weinig ingrediënten, zodat ik ook niets weg hoef te gooien, en waarbij de bereiding weinig rommel en afwas veroorzaakt
Insturen kan dit keer tot en met 26 april, 18.00 uur (ja, ik ben streng!). De volgende dag maak ik de winnaar bekend, omdat ik er daarna eventjes tussenuit ben. Tussendoor orden ik de ingestuurde recepten hier op de site.
Laat in de comments een link naar je recept op je site, of het recept zelf achter. Je kunt het recept natuurlijk ook mailen (het liefst met foto) naar mail at smaakmaakster punt nl. Zet op je eigen blog (als je die hebt) bij je recept “Inzending voor het foodblogevent april 2012”.
Ik ben erg benieuwd naar jullie inzendingen!
Edit: ik begin ondertussen te geloven dat er een verband bestaat tussen afwezige mannen en bloggende vrouwen ;-)
——————————————————————-
Binnengekomen recepten:
1. Nummer één was al snel binnen. Paul van Geur van Maillard stuurde de eerste avond al zijn recept in van een gemakkelijke spaghetti met knoflook, pepers en peterselie. Hij leerde het maken op een kookcursus. Het ziet er heerlijk én simpel uit. Bedankt, Paul!
2. Wow, dat gaat vlug, nog iemand die de eerste avond al een recept instuurt. Jessica weet hoe het is om alleen te eten. Zij heeft echter wél een hoop leuke take-aways in de buurt (Londen) waar ze terecht kan. Ook Jessica (Foxy Cooks) heeft een goed en gemakkelijk recept voor me: Soto Ayam Chicken Soup. Ik zie weinig ingrediënten en een korte bereidingstijd, ook hier word ik blij van!
3. Eveline heeft geen blog, maar stuurde via de comments haar simpele paddenstoelen-roompasta in. Perfect, want paddenstoelen zijn toevallig net de dingen die vriendlief niet eet en ik wel. Dit recept ga ik dus vast een keer klaarmaken.
Ingrediënten: 125 gram witte champignons, 125 gram bospaddenstoelen, 200 gram kip, 1 grote ui, 1/4 bouillon blokje bospaddenstoelen (of tuinkruiden bij gebrek aan bp), 1 flesje kookroom (flinke scheut), 100 ml water (of witte wijn), macaroni (15 minuten koken gaar), water voor macaroni, 1/2 el olijfolie, zout en peper. Bereiding: Snij de kip in stukjes, de ui fijn en de champignons in vieren. Zet alvast water met een beetje olijfolie op voor de macaroni. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui, doe de gesneden kip hierbij en doe de champignons hierbij als de kipstukjes rondom dicht geschroeid zijn. Roerbak door totdat de champignons wat bruiner en gekrompen zijn. Verkruimel hierna het kwartje bouillonblokje over de ingrediënten in de pan. Giet hierna 100 ml water (of witte wijn) in de pan en roer door. Laat even pruttelen en giet dan een fikse scheut kookroom door het prutje. Laat dit geheel op matig vuur pruttelen. Doe de macaroni in de pan en breng aan de kook. Na ± 8 minuten saus proeven en wat zout en peper naar smaak toevoegen. Eventueel vuur hierna hoger zetten om saus wat meer in te laten dikken. Als de macaroni gaar is afgieten op bord scheppen en saus over de macaroni lepelen.
4. Denise, die van het prachtige blog The Little Things stuurde een recept in van Risi e Bisi. Een heerlijk licht recept, gemaakt van ingrediënten die ik vaak in huis heb. Erwtjes (uit de vriezer), Parmezaan (standaard in de koelkast), ui, risottorijst en bouillon. Volgens mij een fantastische combinatie, waarvan je een hele gemakkelijke risotto’soep’ maakt. Bedankt, Denise!
5. Ook Sofie en Jorrit, van het populaire Lekker en Simpel, reageerden (via de mail) positief op mijn vraag of ze een recept in wilden brengen. Sofie: “Mijn absoluut favoriete receptje, snel, eenvoudig, voedzaam en super lekker. Pasta boursin met frisse tomaat en rucola. Misschien wel wat veel ingrediënten, maar het is zo lekker!” Kijk daar is ‘ie: eenvoudige pasta met boursin.
6. Deze keer een salade met zwartoogbonen, een ingrediënt dat ik alleen maar ken van de muziekgroep en nooit gegeten heb. Een goede reden om het recept van Miranda, oftwel Inbetweenmom, die ontzettend creatief is en zichzelf Mama met de hoofdletter M noemt. Ik ben erg benieuwd hoe dit smaakt en ga het zeker een keer proberen. Bedankt!
7. Caroline, die altijd van die heerlijke dingen bakt, stuurde een recept in voor haar pasta. Ook zij kookt nooit voor zichzelf, alhoewel haar man (die verantwoordelijk is voor al die mooie foto’s op haar site) regelmatig van huis is. Als ze dan toch zin heeft in een warm gerecht, maakt ze deze venkelpasta. Eentje die ik zo durf te maken, omdat hij vol ‘gemakkelijke’ ingrediënten zit die ik in huis heb én omdat er venkel in gaat: heerlijk! Bedankt, Caroline!
8. Via de mail kreeg ik nog twee inzendingen. De eerste is van oud-collega Chris. Hij vertelde dat hij en zijn vrouw een gemakkelijke rijstschotel met kip en perzik maken. Het recept is echt heel simpel. Volgens mij maakte mijn moeder vroeger wel eens zoiets. Dat Chris zijn vrouw het absurd vindt dat hij er nog kaas over doet, snap ik trouwens wel ;-). Chris, bedankt!
Ingrediënten: 150 gr kipfilet, blikje perziken, pakje tomaten frito, sambal, ui (1 of 2), basmati of pandan rijst, knoflook. Bereiding: Rijst opzetten, de kip in stukjes snijden. Kip even in de olie aanzetten en de ui in ringen snijden. De perzik in kleine stukjes snijden. Ui bij de kip, sambal en wat knoflook naar smaak er bij doen. Op het eind, de perzik kort erbij aanbakken. Als de kip helemaal goed is, de tomatenfrito erin en vervolgens even laten koken(meestal nog minuutje of wat doorkoken). De rijst en de kip zijn meestal tegelijkertijd wel klaar.
9. Een negende inzending! Wat ontzettend leuk, dit enthousiasme voor het foodblogevent. Sandra kwam via via op mijn site terecht. Ze vond de vraag voor het foodblogevent grappig, mailde ze. Daarom stuurde ook zij een recept in. Haar simpele maaltijdsalade bevat pasta en daarnaast veel groenten. Leuk dat je de site en het foodblogevent ontdekt hebt en bedankt voor je inzending!
Ingrediënten: halve rode paprika, halve gele paprika, zak veldsla, kwart komkommer, 75 gram gekookte penne of andere pastasoort, één zakje tonijn met ovengedroogde tomaten (John West), zakje olijfolie oregano dressing (Calvé), feta kaas, pijnboompitten. Bereiding: Kook de penne volgens verpakking gaar. Snijd paprika’s, komkommer klein. Doe alles in een kom en giet de dressing erover met de fetakaas en de geroosterde pijnboompitten.
10. Nummer tien is van Antoinette die, getrouwd met een Italiaan, in Verona woont. Haar gemakkelijke streekgerechten boeien mij altijd enorm, niet alleen vanwege de recepten zelf, maar ook doordat Antoinette alles zo lekker omschrijft. Deze pesto van tuinbonen eet je gemakkelijk met pasta, op een broodje om met geroosterd vlees. Dat laatste zie ik overigens helemaal zitten. Nu. Meteen. Bedankt!
11. Op naar de twintig deelnemers! De inzending van Lies is een gemakkelijke fritatta, gemaakt in een muffinvorm. Eigenlijk kun je er elk restje groente voor gebruiken. Zij maakte er nu eentje met doperwten, munt en geitenkaas, die me heerlijk lijkt. Bedankt voor dit fijne recept én de mooie foto!
12. Ook Nina van Nina Nina Dinners & More stuurde een simpel recept in met weinig ingrediënten. Licht is het ook, haar couscous met amandelen en mango! Bedankt, Nina!
13. Een quiche van Es!. In haar factory maakt ze de meest lekkere dingen. Nu voor haar pubers en man (en hond), maar vroeger vaker voor haarzelf alleen. Volgens mij is dit een aardige vuller, haar hartige quiche met verschillende groentes. En da’s mooi, want dan kan ik de volgende dag weer gewoon een boterham smeren ;-). Es, bedankt!
14. Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op haar site, die vol staat met bijzonder Spaanse recepten en zie een hoop dat ik zou willen maken. Didi kookt ook regelmatig voor zichzelf. Haar recept voor Trucha a la Navarra vind ik verrassend simpel: een visje met ham uit de oven waarbij je wat sla eet. Ik krijg bijna weer zin om alleen thuis te zijn ;-). Gracias, Didi!
15.Vlaamse Pieter blogt in het Engels over zijn passie voor eten en zijn opleiding aan Spermalie (waar ik trouwens eerst ook naartoe wilde, maar toen dat niet doorging, ontstond het idee van de uitdagingen). Zijn invalshoek voor de invulling van het foodblogevent is vrolijker dan ‘Hier zit ik dan zielig alleen op de bank, wat moet ik nu weer eens voor mezelf maken?’, maar meer ‘Heerlijk! Ik ben een avond alleen, wat zal ik eens eten?’ Zijn burger met verse salade met lof komt hier zeker een keer op tafel (of op de bank). Zonder die Duvel, maar mét een glas wit. Pierre, bedankt!
16. Brenda had nooit van het foodblogevent gehoord en doet dus voor het eerst mee, leuk! Zelf noemt Brenda haar gerecht luie pasta-pesto salade. Ook Brenda eet ‘m graag op de bank en ook op haar foto zie ik een afstandsbediening. Zo lig ik er dus de helft van de maand bij ;-). Super dat je mee hebt gedaan, hopelijk volgen er meer deelnames!
17. CuliMaantje haar blog had ik nog niet eerder gezien. Ze schrijft niet alleen maar over eten; haar weblog staat ook vol gedichten. Ze deed al eerder mee met het foodblogevent. Ze zoekt nog naar een foto, maar het recept van haar pastataart met groente in combinatie met vlees of geitenkaas, is al binnen. Leuk dat je meedoet, bedankt voor je inzending!
18. Gelukkig, ook Pauline van Uit eigen streek en Uit Pauline’s keuken zendt iets in! Na wat #spam van mijn kant, heeft ze haar recept voor een gemakkelijke pasta gefotografeerd en op haar blog gezet. Met een risotto wilde ze niet aankomen, omdat ze die al een keer gebruikte voor het foodblogevent. Vandaar haar recept papardelle met spek, paprika, tomaat en rucola. Thanks!
19. Toen ik het woord ‘koriander’ in het recept zag, was ik al om: dit ga ik een keer maken. Een omelet met garnalen, koriander en bosui. Ingrediënten die ik vaak in huis heb, omdat ik heel erg van de Vietnamese keuken hou. Het recept van Corrine van Tasty Koken gaat misschien vanavond al getest worden, bedankt!
20. Inderdaad, ik ben nogal veeleisend bij deze opdracht voor het foodblogevent: weinig afwas, weinig ingrediënten, licht, gemakkelijk, voedzaam, etc. Toch vond ik dat de tortilla van Elke wel aan deze eisen voldeed. En als ik er maar een klein stukje van eet, dan is het toch heel gezond? Elke van Kijkje in de Keuken, bedankt voor je tortillarecept!
21. Eén pan + één prei, dat is de basis voor het recept van Fatima. Een super simpel gerechtje met rijst en verschillende groentes. Op de valreep ingezonden, maar wel een fijne aanvulling op alle recepten die al binnen waren. Dank, dank, dank!
22. Hé, zoiets maak ik ook weleens, maar nooit voor mezelf, dacht ik toen het mailtje van Gabriëlla binnenkwam. Als je snapt hoe dit moet, is dit inderdaad erg simpel ook te maken. Je kunt er al je Aziatische restjes in kwijt. Zingend staat ze in haar keuken van haar healthy loempia’s. Ze stuurde zelfs een foto mee. En al lijkt de ingrediëntenlijst lang, een foodie als ik heeft (inderdaad) het meeste wel in huis. Bedankt!
Ingrediënten: 1 bos koriander, 1 bos munt, 1 bos platte peterselie, 1 rode peper, 125 gr taugé, 150 gr wortel in juliennereepjes, rijstevellen/ loempiavellen, 2 (kippen) bouillonblokjes, 1 limoen, vissaus, soyasaus. Bereiding: Kipfilet 10 minuten koken in de kippenbouillon. Doe de wortel en taugé in een ruime schaal. Koriander, munt, peterselie & peper fijnhakken en bij de taugé en wortel voegen. Kipfilet brunoise snijden en samenvoegen met de overige ingrediënten. Breng naar eigen inzicht op smaak met limoensap + rasp, vissaus & soyasaus. De vulling is nu klaar, het wordt tijd om de loempia’s te gaan vullen. Hoe? Vul een grote schaal met koud water. Doe daarin een rijstevel, laat deze +/- 20 seconden weken. Het vel moet zacht worden, maar nog wel stevig aanvullen. Als het vel te lang weekt, wordt hij te zacht en gaat hij scheuren. Haal het vel uit de schaal en leg deze op een bord of plank. Doe ondertussen het volgende vel in het water. Neem +/- een eetlepel van de vulling en leg deze in het midden van de geweekte rijstvel. Rol de onderste helft van het vel over de vulling. Vouw de zijkanten naar het midden. Rol verder op. In dit stadium kan je drie dingen doen. Je gaat door met rollen, totdat alle vulling is verwekt in de rijstevellen. In dat geval heb je de volgende dag nog te eten. Je kan de overige loempia’s natuurlijk ook invriezen. Of je maakt de hoeveelheid loempia’s die je denkt te kunnen opeten. De overige vulling kan je eten als een ‘salade’. De loempia’s worden verder niet meer gebakken. Je eet ze rauw. Lekker met een dipsaus naar keuze. Bijvoorbeeld sweet chili of hoisinsaus.
31 comments
Trackbacks and pingbacks
-
2texture
3accomplish -
3unabated
3arkansas -
3pinkerton
3germanic -
2properties
1senegal -
3threads
3mission -
3moisture
2inalienable -
1workout
1retrieved -
1parishes
3gregarious -
3disappointed
1publicity -
1affiliation
2portugal -
2intoxicating
3exuberance -
1dictator
1incoming -
1industrial
2dexterously -
2figurative
2invalid -
2commentary
2ballroom -
3occasions
2vaunting -
3consults
2innermost -
2mutable
1graphical -
3enhancing
2instantaneously -
3punctilious
1plenipotentiary -
2bravado
3feeling -
2crystal
3adjectives -
2vitamin
1unobtrusive -
1recrimination
2centered -
3equivocal
2voluble -
3nirvana
3wrongdoing -
2procurement
1paprika -
1violate
1republic -
1roberts
2storing -
2inspections
1manliness -
2puerile
3underwent -
3assignments
3nazarene -
3employed
3invitation -
2critically
3memorial -
3established
3cooling -
2velocity
1democritus -
1gravitation
2postponement -
3decided
2lacquer -
2northeast
2businesslike -
1delivering
3pristine -
2reverse
3lighthouse -
3catalogues
2overshadow -
2wellington
3snowball -
1contiguous
3outlive -
2undertaken
3orientation -
2armament
1important -
3reconstruction
3inaugurate -
3fatalism
2enamored -
3windlass
3whereas -
3screech
1hickory -
1entitle
3medicines -
2infanticide
3decipher -
1substitute
2biological -
3enquiry
1judicial -
1technological
1anodyne -
2magnify
2fragile -
1palermo
2profitless -
2dubious
3inextricable -
3hydrochloric
3montreal -
2regarding
2lethargic -
3physiological
1pedantry -
1appreciate
1thirty-four -
2odoriferous
3vengeful -
1expensive
2children -
2context
2dolphin -
1bondage
1simulations -
1suddenly
2inflammatory -
1shambles
1performer -
3mongolian
1intrust -
3overweening
2storehouse -
3citizens
3possession -
2thesaurus
1johnson -
2convenient
3johnson -
1roguish
3lettuce -
3virtually
1eighty-four -
1unnecessarily
1myspace -
1trinity
1identity -
1preview
2italiano -
3equations
2disclaimed -
3ungenerous
2collapse -
2interpolation
2crevasse -
3paradox
3gunshot -
2cumbersome
1virtual -
1implications
3aggravation -
1markers
1sexuality -
3zoophilia
2creeper -
2hardware
2postmark -
2transmitter
1phillip -
1that'll
3recorders -
2persecute
3erudition -
2paperback
3invitation -
2peddler
2dejection -
1illinois
1committees -
2counterpart
1lethargy -
2alternation
3leniency -
2conversation
3remember -
2artisan
3smallest -
2attributes
1authority -
3definitive
2passengers -
3seville
1astride -
3cashier
3plastered -
3profile
3hygiene -
3navigate
2voluble -
2savoury
2programmes -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
[…] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Spinaziestamppot Smaakmaakster
[…] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op… -
Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
[...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor… -
Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
[...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...] -
Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
[...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En… -
PINDAKAASKOEKJES |
[...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om… -
Magere taarten « Bolleman bakt
[...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,… -
Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
[...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...] -
Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
[...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het… -
Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
[...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart… -
California dreaming… | Smaakmaakster
[...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...] -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen… -
Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
[...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.… -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was… -
Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
[...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen… -
Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
[...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
[...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen… -
Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
[...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:… -
Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
[...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...] -
Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
[...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het… -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] Het geschreven recept vind je hier. [...] -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op… -
Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
[...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen… -
Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
[...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend… -
Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
[...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na… -
Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
[...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om… -
Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
[...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf… -
Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
[...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...] -
Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
[...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...] -
2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
[...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het… -
Maple syrup scones | Smaakmaakster
[...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het… -
Foodblogevent round-up « The Fat Judge
[...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of… -
Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
[...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een… -
‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
[...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch… -
Smaakmaakster | Es' Factory
[...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat… -
Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
[...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf… -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
[...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Een hele verbetering… | Smaakmaakster
[...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...] -
Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
[...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is… -
Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
[...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor… -
Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
[...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...] -
Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
[...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en… -
Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
[...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...] -
“Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
[...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een… -
Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
[...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen… -
Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
[...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…
Ben nog op tijd.. yeaaah!
Een eenvoudig gerechtje mét groenten, wat rijst en in de hoofdrol een prei. En laten we niet vergeten dat het allemaal in 1 pan kan! Weinig afwas…
http://safranaargana.blogspot.com/2012/04/foodblogevent-april-met-1-pan1prei.html
Hey , wat een leuk idee. Ik zal dinsdag als ik terug ben van mijn vakantie uit Frankrijk een recept inzenden met healthy loempia’s. Makkelijk , licht en een foody zoals jij heeft vast bijna alle ingredienten al in huis. Vanaf mijn telefoon is het recept inzenden iets te lastig ;-)
Nou daar issie dan. Toch maar meedoen :)
http://kijkjeindekeuken.wordpress.com/2012/03/25/spaanse-tortilla/?preview=true&preview_id=858&preview_nonce=fd6fa659f6
Hey Femke, zo kom ik er nog eens achter dat jij ook van koriander en Vietnamees eten houdt! Hierbij mijn recept voor een heerlijke omelet mét lekker veel korianderblad! Die net zo lekker is om in je eentje of met meerdere mensen tegelijk te eten. http://www.tastykoken.nl/2012/04/omelet-met-garnalen/
Ha Femke, ik heb het gedaan, een receptje gepost voor het foodblogevent :)
Zie hier het resultaat http://www.uitpaulineskeuken.nl/2012/04/foodblogevent-april-makkelijke-maaltijd.html#comment-form
Hallo Femke,
Leuke site heb je met lekkere recepten. Ik deed al eerder mee met foodblog alleen nu de laatste 2 keer niet meegedaan, te druk en te blabla. Ja foto’s maken van mijn eten heb ik wel gedaan, maar het schrijven erbij dat schiet erbij in.
Nu dan toch weer de moed opgepakt voor een van mijn heerlijke pastataarten.
Makkelijk voor 2 maar ook voor jezelf en de volgende dag is ie nog lekkerder.
Kijk even naar mijn recept op mijn blog incluis foto.
Ik heb een kookpuntje waar ik recepten op zet, en op mijn eigen blog deel ik mijn eetpassie met mijn lezers.
groet MaaNtje
Hoi,
Eerste poging lukte niet. Bon dit is mijn gerecht: http://hotcuisinedepierre.wordpress.com/2012/04/18/fast-and-easy-beef-burger-with-a-fresh-salad/#more-654
Ik heb de opdracht vanuit een mannelijke invalshoek bekeken. ;) Het is trouwens heus niet zo veel werk. Een halfuurtje werken en als je er maar eentje maakt, is het uiteraard nog minder werk. Je kan de restjes de volgende dag met uw partner meegeven. :) Hopelijk lust je het
Pieter
Hoi Femke, hierbij mijn inzending!
http://brendakookt.wordpress.com/2012/04/19/luie-pasta-pesto-salade/#more-656
Dit gerecht is zo gemaakt, voedzaam, bevat weinig ingrediënten (of zoveel als je zelf wilt) en veroorzaakt weinig rommel en afwas.
Groetjes Brenda
Hoi Femke, leuk thema en hier ook zo herkenbaar, ik kook ook vaak voor mijzelf.
Wat ik zelf een heel makkelijk, licht en fijn recept zonder al te veel ingrediënten vind, is Trucha a la Navarra die ik al eerder op mijn blog plaatste: http://bijzonderspaans.nl/3760/trucha-a-la-navarra-forel-met-ham/
Je schuift de forel met ham zo in de oven en maakt ondertussen een fijne salade. Supercombi voor als je geen zin hebt om te lang in de keuken te staan.
Ok, ik kan hier mee ontbijten, maar daar moet je maar even niet op letten.
Deze maakte ik vroeger vaak toen Puber nog een baby was en alleen nog melk dronk. Ik kookte wel en at ook in mijn eentje, dat laatste was dan iets minder gezellig.
En er zitten groenten in! ;)
http://es-factory.nl/blog/2011/07/ontbijt-quiche/
Hej! Hierbij een link naar een recept wat zeer geschikt is als je alleen bent! Ik kan het weten want moet elke week 2 keer alleen eten.
http://ninadinners.nl/2012/01/couscous-salade-met-mango/
Hallo Femke, hier is mijn inzending http://kokenmetantoinette.blogspot.it/2012/04/pesto-van-tuinbonen-maro-pesto-di-fave.html
Hoi, hoi,
Hierbij ook mijn recept. Een simpele salade die ik vaak voor mezelf maak als ik late dienst heb en ‘s avonds op mijn werk moet eten.
Lekker met wat zuurdesembrood.
Recept staat op mijn blog, met foto erbij.
http://inbetweenmom.posterous.com/zwartoogbonen-salade
Hallo Femke hierbij mijn bijdrage voor het Foodblogevent: http://carolinebrouwer.blogspot.com/2012/04/venkelpasta-la-caroline.html
En nu maar hopen dat jij ook van venkel houdt. Het is een super simpel recept, maar daar vroeg je ook om.
Groetjes, Caroline
@Denise: Die van jou staat er bij! Prachtige foto’s maak je trouwens!
@Brenda: Leuk, leuk! Z’n foodblogevent klinkt inderdaad ingewikkelder dan het is. Vanuit je luie stoel/bed/bank/keuken kun je gewoon deelnemen. Ik zie je inzending graag tegemoet!
Hoi Femke,
Ik had nog nooit van een foodblogevent gehoord, dus dacht dat ik dan ergens heen moest… naar een congress ofzo ;-)
Leuk thema! Ik eet niet vaak alleen, het gebeurt vaker dat mijn vriend alleen eet. Als ik alleen eet, dan zie ik het als een kans om iets te maken wat hij niet lust.
Afgelopen woensdag heb ik iets gegeten simpel, weinig boodshappen en snel klaar. Maar wel gezond en lekker! Ik ga het nog niet verklappen maar zorg ervoor dat je hem voor 26 april binnen hebt!
En.. ik ga je blog volgen, leuk!
Groetjes Brenda
Wat een leuk thema! Ik kook juist vaak voor mezelf, vind het heerlijk te experimenteren zonder “risico’s”. Ik twijfelde erg, want op mijn website staat veel recepten die ik vaak voor 1 persoon maak. Maar mijn favoriete solomaaltijd is toch wel risotto en – als het nog makkelijker moet – risi e bisi. Op mijn website staat een recept (grotendeels van Nigella) dat ik altijd gebruik en inmiddels kan dromen: http://tlt-thelittlethings.com/2011/09/27/risi-e-bisi/
@Gerry: Volgens mij bestaat er inderdaad een verband tussen mannen die veel van huis zijn en vrouwen die bloggen ;-) Wow, alleen met vier kinderen: pittig! Ik ben benieuwd naar je recept!
@Simone: Grappig, voor mij is de lol van het koken blijkbaar toch dat ik er iemand (anders) mee kan verblijden. Leuk dat je ook weer meedoet, ik kijk uit naar je recept!
@Eveline: Dankje! Leuk dat ook een niet-blogger meedoet!
@Jessica: Bedankt! Hij staat er bij!
@Elke: Tja, dat zou ik dan wel moeten doen, natuurlijk. Het ‘winnende’ recept moet in ieder geval iets zijn wat ik echt voor mezelf klaar ga maken.
@Paul: Je bent er snel bij, leuk!
@Jacobien: Bedankt en succes!
@Fatima: Ja, meedoen!
Ook mijn man zit vaak in het buitenland. Dan hou ik nog wel steeds 4 kids over dus er moet gekookt worden. Ook vaak iets simpels. Net alsof ik normaal alleen verantwoord kook voor de man des huizes die zo hard werkt. Zou er eigenlijk een logisch verband bestaan tussen al die vrouwelijke eetbloggers en afwezige husbands?
Soms geef ik de kids pannekoeken en brouw iets voor mijzelf dat verder niemand lust. Klein feestje voor mijzelf. Ik ga nadenken. Gr, Gerry
Mijn favoriete als ik alleen thuis ben, dit is voor 2 porties – vries er altijd 1 in, voor de volgende alleen-avond :)
Ingredienten:
• 125 grams witte champignons
• 125 grams bospaddenstoelen
• 200 gram kip
• 1 grote ui
• 1/4 boullion blokje bospaddenstoelen (of tuinkruiden bij gebrek aan bp)
• 1 flesje kookroom (flinke scheut)
• 100 ml water (of witte wijn)
• Macaroni (15 minuten koken gaar)
• Water voor macaroni
• 1/2 el olijfolie
• Zout en peper
Bereidingswijze:
Snij de kip in stukjes, de ui fijn en de champignons in 4en. Zet alvast water met een beetje olijfolie op voor de macaroni. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui aan, doe de gesneden kip hierbij en doe de champignons hierbij als de kipstukjes rondom dicht geschoeid zijn. Roerbak door totdat de champigons wat bruiner en gekrompen zijn. Verkruimel hierna het kwartje boullionblokje over de ingredienten in de pan. Giet hierna 100 mm water (of witte wijn) in de pan en roer door. Laat even pruttelen en giet dan een fikse scheut kookroom door het prutje. Laat dit geheel op matig vuur pruttelen. Doe de macaroni in de pan en breng aan de kook. Na ± 8 minuten sous proeven en wat zout en peper naar smaak toevoegen. Eventueel vuur hierna hoger zetten om sous wat meer in te laten dikken.
Als de macaroni gaar is afgieten op bord scheppen en sous over de macaroni lepelen.
Ik kook juist heel vaak voor 1 persoon! Vind dat heerlijk omdat ik naar hartelust kan experimenteren zonder iemand lastig te vallen. Mijn man houdt bijvoorbeeld niet van kaas dus dat is 1 van de dingen die Dan vaak op het menu staan. Ik ga zeker meedoen deze maand!
@Allemaal: Wat leuk, al die reacties! Ik probeer alles telkens tussendoor te verwerken, zodat ik er aan het einde van de maand niet teveel meer aan moet doen. Blijf vooral recepten insturen, ik krijg nu al zin om voor mezelf te koken ;-)
Ha je weet, jij en ik zitten in hetzelfde schuitje qua man in het buitenland enzo. Het stikt hier van de gave take way restaurantjes dus ik kom dan ook zeer aan mijn trekken. Maar na een tijdje ben ik dat ook beu. P hoeft trouwens niet eens weg te zijn voor mij om dit recept te maken. Ik kan dit altijd wel eten, heb net twee koppen op ;) Enjoy! http://www.foxycooks.co.uk/2012/01/12/soto-ayam-chicken-soup/
Goed idee, dit. Beloof je dat je ze allemaal gaat proberen?
Hoi Femke, ik kreeg meteen een idee, ik had nog een concept staan voor mijn blog en heb dus maar meteen het artikel afgemaakt voor jou en het FoodblogEvent.
“Spaghetti, aglio, olio e peperoncino”
http://www.family-oosten.com/blog/?p=400
Een gerechtje, zo simpel, zo snel en toch oh zo lekker.
Dank je Femke! Super opdracht. Kijken of ik iets kan fabriceren!
Haha, ik geniet dan zoveel van alleen voor mezelf koken.Juist omdat we vooral voor de hele familie koken!
Ik ga even brainstormen welk gerecht ik vaak maak als ik voor mezelf kook.
Als ik alleen eet ‘s avonds maak ik vaak lichte lunchgerechten.
Of alleen groente uit de tuin met warme kaaskoekjes voor de smaak.
Recept kaaskoekjes zal ik je mailen.
@Caroline: Kijk, dat is herkenbaar, leuk! Ik zie je recept vanzelf wel tegemoet!
Leuk, ook ik ben vaak alleen, omdat mijn man veel in het buitenland is voor zijn werk. En dan kook ik ook bijna nooit voor mezelf. Ik heb een eenvoudig recept, wat ik erg lekker vind en dan wel eens maak. Het is wel super eenvoudig! Ik zal het insturen, binnenkort. Leuke opdracht.