Ik volg een aantal hele mooie Amerikaanse foodblogs. Daarop zie ik regelmatig hele simpele crumblerecepten voorbij komen. Het leek me leuk om ook eens zoiets te maken, omdat je met het basisrecept eindeloos kunt variëren. De kruimels kun je maken met koekjes die in huis hebt. Daarna kun je een combi maken met fruit dat je op dat moment voor handen hebt. Ik heb gekozen voor een zoetere appel met de zuurdere granaatappel. In combinatie met de zoetheid van de speculaas, heeft dit recept de perfecte zoet-zuur graad. Heerlijk en ontzettend simpel!
Granaatappel-appelcrumble
Vulling:
- pitten van een hele granaatappel (ongeveer 150 gram)
- 2 (Rubens) appels, geschild en in dunne partjes gesneden
- eetlepel citroensap
- theelepel citroenrasp
- 75 gram suiker
Crumble:
- 50 gram bloem
- 40 gram gesmolten boter
- 1,5 eetlepel suiker
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 75 gram speculaas, fijngemalen
- snuf zout
- boter om in te vetten
![]() |
![]() |
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Meng de ingrediënten van de vulling samen in een kom.
Maak de crumble door ook die ingrediënten te mengen. Vet 4 kleine schaaltjes (diameter: ongeveer 10 cm) in met boter. Doe het appel-grantaappelmengsel in de schaaltjes. Verdeel daarover de crumble. Bak 20 minuten in de oven. Serveer warm., eventueel met een beetje crème fraîche.