Het eerste recept wat ik hier neerzet, is het recept van het gerecht van de startpaginafoto van smaakmaakster.nl. De foto heb ik zelf gemaakt, maar hij lijkt op de foto uit magazine delicious. waar het recept vandaan komt. Alle credits voor delicious. dus!
Garnalenfajita’s met pittige avocado-tomatensalsa
Een erg gezond recept: garnalen zijn vetarm, olijfolie heeft geen slechte verzadigde vetten en avocado, tomaat en limoen bevatten ook veel gezonde stoffen.
Ik vind dit zelf een heerlijk gerecht om te maken, omdat het snel te bereiden is en het ook nog eens gezond is. Je hebt maar één pan nodig, dus het geeft ook weinig rommel in de keuken.
Grote garnalen heb ik standaard in de vriezer liggen. Ik doe ze altijd in een vergiet en zet ze dan onder een straaltje koud, stromend water in de spoelbak. De garnalen worden hierdoor gelijkmatig ontdooid, zonder dat de temperatuur te snel oploopt. Vergeet ze daarna niet goed droog te deppen, want een natte garnaal is echt niet lekker.
Voor 2 personen:
- 2 el olijfolie
- halve rode ui in dunne ringen
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunnen reepjes
- 1 teen knoflook, geperst of fijngehakt
- halve theelepel korianderpoeder
- 10 rauwe grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
- 4 bloemtortilla’s
Salsa:
- avocado, geschild en in blokjes
- grote tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
- halve rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt (als je niet zo van pittig houdt, gebruik dan minder)
- 2 eetlepels koriander
- sap van een halve limoen
Meng de ingrediënten voor de salsa voorzichtig in een kom en zet apart. Verhit de 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de paprika, knoflook en koriander toe en roerbak een minuut of 5. Let er op dat de ui niet verbrandt. Doe de groenten over in een kom en houd warm (met aluminiumfolie of in de oven op 100 graden). Bak in dezelfde pan de garnalen op hoog vuur in de olie die nog over is. Bak ze tot ze roze kleuren, een minuut of drie. Verwarm de tortilla’s, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zeker niet langer, want dan worden ze taai. Meng de garnalen door het paprika-ui mengsel.
Verdeel de salsa en het paprika-ui mengsel over de tortilla’s en serveer direct.