Nog zo’n ‘deze wil ik niet vergeten’ recept: burgers met varkens (oke, of half-om-half als je denkt dat er toch per se rund in moet) gehakt met een salade. Brood erbij is niet nodig, maar moet je vooral toevoegen als je daar zin in hebt.
Gehakt-appelburgers met warme bietensalade
Uit Delicious. maart 2012
Voor 2 personen (2 burgers pp):
2 grote bieten, geschild, in blokjes van ongeveer 1,5 cm
2 eetlepels olijfolie
1/4 tl komijnzaad
1/2 el balsamicoazijn
300 gram varkensgehakt
2 appels, 1 geschild en geraspt, de ander in blokjes van ongeveer 2 cm
1 teen knoflook
snuf chilivlokken
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 el crème fraîche
sap van een halve citroen
handje rucola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bieten samen met de olie, komijn en balsamicoazijn in een ovenschaal en rooster in de oven totdat het zacht is (ongeveer 45 minuten).
Meng het varkensgehakt met de geraspte appel (laat de geraspte appel eerst goed uitlekken in een zeef), knoflook, zout, peper en chilivlokken. Vorm burgers en zet in de koelkast tot je ze gaat bakken.
Bak de burgers tot ze gaar zijn (iedere kant ongeveer 5 minuten).
Meng de iet afgekoelde bieten bieten in een kom met de rucola, bleekselderij, de blokjes appel, de crème fraîche en het citroensap.
Serveer de burgers met de salade.