Gepocheerde eieren had ik tot een paar weken terug nog nooit klaargemaakt. Na het bekijken van wat filmpjes (Jamie Oliver geeft goede tips), was ik er wel klaar voor. Ik heb inmiddels geoefend met eieren in ronddraaiend water, in boterhamzakjes en geprepareerd folie en het was allemaal prima (nog niet perfect, maar ach…). Ik maakte ze met avocado en zalm. Met tomaatjes en kaas.
Toen ik dat deze week allemaal niet in huis had, maakte ik ze met mijn lievelingsingrediënten: avocado, koriander, limoen en rode peper. En tja, als Curtis Stone zegt dat het zo lekker is, wie ben ik om dat te betwijfelen? ;-)
Gepocheerde eieren met koriander-limoendressing en avocado
Naar een recept van Curtis Stone
Voor 4 boterhammen met 2 gepocheerde eieren:
- 3 eetlepels goede olijfolie
- sap en schil van 1 limoen
- 3 eetlepels fijngesneden koriander
- 1 bosui, heel fijngesneden
- klein stukje rode peper, fijngesneden
- evt. 1 eetlepel azijn (voor bij het gepocheerd ei)
- 2 zo vers mogelijke eieren
- 1 avocado, in grove stukken gesneden
- 4 stevige boterhammen
- peper en zout
- wat blaadjes koriander
Verwarm de olijfolie iets, laat het niet ‘walmen’. Neem van het vuur en meng met de limoenrasp en sap, koriander, bosui en rode peper.
Beleg een boterham met de avocado.
Pocheer de eieren volgens de aanwijzingen van Jamie Oliver. Leg de gepocheerde eieren op het brood. Besprenkel met de gekruide olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en de blaadjes koriander.