De meeste recepten op mijn site zijn geïnspireerd door een recept dat ik ergens ben tegengekomen in een tijdschrift of op internet. Dit recept is echter geheel ontstaan door wat restjes bij elkaar te gooien. Het resultaat was heerlijk en dus krijgt het ook een plaatsje op de site, zodat ik het later nog eens kan maken.
Koken met restjes is tegenwoordig helemaal hip: we noemen het dan gewoon No Waste koken. Helemaal No Waste is dit recept trouwens niet: ik heb de stronken van de bloemkool niet gebruikt.
Bijgerecht voor 2 personen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- roosjes van een halve bloemkool, gewassen en gedroogd
- teen knoflook, fijngesneden of geperst
- halve theelepel garam masala
- handjevol geroosterde amandelen (zonder zout), grof gehakt
- 100 ml kokosmelk
- flinke snuf peper en zout
- eetlepel fijngesneden verse koriander
![]() |
![]() |
Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de knoflook, de amandelen en de garam masala toe. Bak ongeveer één minuut. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog een minuut of 2. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer een deel van de koriander er doorheen. Schep in schaaltjes en bestrooi met de rest van de koriander. Lekker met bijvoorbeeld lamscurry